Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

1.234 ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ


1.234 ε είναι εδώ και μια βδομάδα η τιμή της αμόλυβδης στην Κίσαμο. Φυσικά όλοι  κρατούν σιγή ιχθύος επί του θέματος. Βέβαια οι περισσότεροι θυμόμαστε τι γινόταν πέρυσι και προ-πέρυσι μόλις η τιμή ανέβαινε και ποιους κατηγορούσαμε.
Πάντως τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπως παρουσιάζονται στο διαδικτυακό τόπο του, δείχνουν ότι στην Κρήτη οι τιμές των καυσίμων είναι διαχρονικά σημαντικά υψηλότερες από το μέσο όρο της χώρας, κατά ποσοστό μάλιστα που ενδεχομένως ξεπερνά το κόστος μεταφοράς. Δείτε και τις τιμές ελάχιστη και μέγιστη που δίνει το Υπ.Ανάπτυξης για τους νομούς της Κρήτης σήμερα:
ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ         1,122     1,203     1,258
ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ                1,219     1,219     1,219
ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ          1,169     1,224     1,253
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ            1,219     1,238     1,247


"Οι μεγάλες αλλαγές υλοποιούνται εύκολα, αφού προηγηθεί πάντα είτε ένα τυχαίο είτε ακόμη και ένα σχεδιασμένο (ΠΑ)ΣΟΚ"

http://www.fuelprices.gr/PriceStats

Δεν υπάρχουν σχόλια: