Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΟΜΑΔΕΣ ΜΙΣΟΥΣ

(hate groups)
Στη χώρα μας, έχει παρατηρηθεί τελευταία μια «διασπορά» νέων οργανώσεων ακροδεξιού χαρακτήρα που σαφώς πληρούν τις προδιαγραφές των ομάδων μίσους. Δεν ξέρουμε ακόμα αν μια τέτοια ομάδα κρύβεται πίσω από τον διπλό εμπρησμό της χανιώτικης συναγωγής και σίγουρα σε οργανωτικό επίπεδο, οι αντίστοιχες ελληνικές ομάδες μίσους απέχουν από τις αντίστοιχες του εξωτερικού. Στο Διαδίκτυο, πάντως, μπορεί κανείς να «γευθεί» το μίσος που εκφράζουν. Μήπως θα πρέπει να δούμε το πρόβλημα σε αυτή τη βάση και να αρχίσουμε να «σκανάρουμε» πιο συστηματικά τις δραστηριότητές τους; Το αμερικανικό παράδειγμα δείχνει πώς η ακροδεξιά δεν έχει την αποκλειστικότητα στο μίσος, σε αντίθεση με τη χώρα μας, που, ακόμα τουλάχιστον, το μίσος έχει μόνο ένα χρώμα. Ισως ήρθε ο καιρός να επανεξετάσουμε αυτήν ακριβώς τη λέξη: μίσος.
Του Hλια Mαγκλινη

Υ.Σ πάρε τώρα κ. Ηλία μου το
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Της υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων

Κατόπιν μεθοδευμένης και συντονισμένης προανάκρισης που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και βιντεοσκοπικού υλικού, προέκυψε ότι ο δράστης ο οποίος την 01:15 της 05/01/2010 εισήλθε στον αύλειο χώρο της Εβραϊκής Συναγωγής και προκάλεσε πυρκαγιά σε εξωτερική σκάλα αυτής προκαλώντας φθορές και υλικές ζημιές είναι ένας (1) άνδρας Πολίτης Η.Π.Α., ο οποίος αναζητείται. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ανωτέρω τόπο και χρόνο δύο (2) άνδρες Υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, ένας (1) άνδρας ημεδαπός, οι οποίοι συνελήφθησαν και ένας (1) άνδρας Πολίτης Η.Π.Α., ο οποίος αναζητείται, ήταν συνεργοί του ανωτέρω δράστη και ανέμεναν αυτόν εξωτερικά εποπτεύοντας το χώρο.
Επιπρόσθετα την 04:00 της 16/01/2010 ο ένας από τους προαναφερόμενους συλληφθέντες Πολίτης Ηνωμένου Βασιλείου εισήλθε από παραπλεύρως ευρισκόμενο θερινό κατάστημα, το οποίο δε λειτουργούσε, σε αύλειο χώρο της Εβραϊκής Συναγωγής και αφού παραβίασε θύρα πρώτου ορόφου αυτής, προκάλεσε πυρκαγιά σε διώροφο κτίσμα με ενδιάμεσο ξύλινο πάτωμα με αποτέλεσμα την καταστροφή μέρους του αρχείου και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού προκαλώντας παράλληλα φθορές, ενώ οι υπόλοιποι προαναφερόμενοι δράστες επιτηρούσαν το χώρο.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων ενεργείται προανάκριση

Να το στείλουμε του κ. Athens, αλλά να το πούμε και σε μια Χανιώτισσα Κλουζώ!!! 
Τελικά κάνουμε εισαγωγή  και στελεχών από την ΑΜΕΡΙΚΗ ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: