Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Η ΚΙΣΑΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

1.Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κισάμου κινδυνεύει να κλείσει με υπογραφή της Δημάρχου
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια προσπάθεια αποψίλωσης της Κισάμου από δημόσιες υπηρεσίες όπως ΔΕΗ και Πολεοδομία. Επανειλημμένα στο δημοτικό Συμβούλιο έχει ειπωθεί ότι κινδυνεύουν και άλλες δημόσιες υπηρεσίες όπως ΙΚΑ και ΕΦΟΡΙΑ. Όμως δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική προσπάθεια από τη δημοτική αρχή. Συνήθως περιοριζόμαστε στη αποστολή επιστολών  διαμαρτυρίας.
Αυτό που συμβαίνει με το ΙΚΑ Κισάμου είναι ανεξήγητο, ανεπίτρεπτο και με πολλά ερωτηματικά
α. Με  ημερομηνία 22.05.09 και αριθμό πρωτοκόλλου 3412 η Δήμαρχος Κισάμου στέλνει επιστολή προς το ΙΚΑ και ζητάει την τροποποίηση των ασφαλιστικών ορίων του παρ/τος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κισάμου και την υπαγωγή σ’αυτό όλων των Δήμων των πρώην επαρχιών Κισάμου και Σελίνου.
Στις 25 Ιουλίου 2009 το Δημοτικό Συμβούλιο Βουκολιών παίρνει απόφαση και ζητάει από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας τη δημιουργία υποκαταστήματος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ταυρωνίτη.
β.Την επιστολή που συντάσσει ο Δήμος Βουκολιών με ημερομηνία 03/08/2009 και με αριθμό πρωτοκόλλου. 3637  προς την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Πετραλιά την υπογράφει και η Δήμαρχος Κισάμου κ. Σκουλάκη Φρόσω κάτι που αντιφάσκει με τα παραπάνω.
Αυτό σημαίνει ότι μπαίνει και η ταφόπλακα για το ΙΚΑ Κισάμου.
Όλα αυτά χωρίς καμία ενημέρωση και απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου.
 2.Στο κόκκινο ο βιολογικός του κόλπου της Κισάμου
Στις 14/01/2010 έγινε σύσκεψη με το νέο περιφερειάρχη κύριο Καρούτζο στη Νομαρχία για το βιολογικό του κόλπου Κισάμου.
Φαίνεται ότι με κύρια ευθύνη του Δήμου Κισάμου οδηγείται προς απένταξη ο Βιολογικός του κόλπου της Κισάμου.
Δε νοείται  ένα τέτοιο έργο υψίστης σημασίας για την περιοχή μας, να μπαίνει στη λογική του πολιτικού κόστους.
Για την κρισιμότητα των δύο παραπάνω θεμάτων και για όσα ακόμα επιφυλασσόμεθα να προσθέσουμε κατά την εισήγηση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, σας παρακαλούμε σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 95 του Ν.3463/2006 να συγκαλέσετε άμεσα στη νόμιμη προθεσμία ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης,
1.    Παράρτημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Κισάμου-προτάσεις για να αποτρέψουμε το κλείσιμο του
2.    Βιολογικός Κόλπου Κισάμου στο Κόκκινο-
      μέτρα για να αποτρέψουμε την απένταξη του έργου. 
                                                     
                                                              Με εκτίμηση
                                                       Κουνελάκης Στέλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: