Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΡΡΗΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΑ ΤΟΥ ΑΖΙΛΑΚΑ

 Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυρρήνιας
Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ξεκινάμε 8.30 από Κίσαμο για πεζοπορική εκδρομή στο Δάσος του Αζίλακα, στην περιοχή του Κουρνά στον Αποκόρωνα. Ο αζίλακας είναι είδος βελανιδιάς που φτάνει και τα 25 μέτρα ύψος. 
Ξεκινάμε από το ιστορικό χωριό Κουρνάς Χανίων. Στην πορεία μας περπατάμε σε χωματόδρομο και καθαρό, σηματοδοτημένο μονοπάτι, συναντάμε βυζαντινές εκκλησίες με ιδιαίτερες τοιχογραφίες και εντέλει φτάνουμε στον πυρήνα του παρθένου δάσους του Αζίλακα. Το δάσος από την αρχή του μονοπατιού είναι πυκνό και αφήνει να παίρνουν ηλιαχτίδες που δημιουργούν μια παραμυθένια αίσθηση. Τέλος, επιστρέφουμε στο χωριό Κουρνάς, έχοντας κάνει κυκλική πορεία. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στη λίμνη Κουρνά για μπάνιο, καφέ ή φαγητό.
Η διαδρομή είναι ιδανική και για νέους ορειβάτες και παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους. Η χρήση μπατόν βοηθάει.
Ώρες πορείας: 4 • Βαθμός δυσκολίας : 1
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί εφόσον συμπληρωθεί ικανός αριθμός συμμετεχόντων.
Ώρα αναχώρησης: 8.30 πμ από την Πλατεία Ειρηναίου (Δημαρχείο Κισσάμου). 
Ποσό συμμετοχής 16€-20€ για τα έξοδα λεωφορείου ανάλογα με τον αριθμό συμμετεχόντων.
Για πληροφορίες - εγγραφή, έως Τετάρτη 9 Οκτωβρίου ώρες 9.00- 21.00:
6973739180 Μαρία Καμπουρακη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: