Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΑ ΤΟΠΟΛΙΑ

Το επιχειρείν από νέους στην Κίσσαμο μάλλον θλίβει εκείνους που θα έπρεπε να το περασπίζονται.
Ως νέος επιχειρηματίας, ο οποίος θέλει να παραμείνει και να επιχειρήσει στον γενέθλιο τόπο του, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας και γνωρίζοντας την εκ του νόμου δυνατότητα εκμίσθωσης δημοτικού κτιρίου, προχώρησα στην πρόταση να γίνει παραχώρηση του πρώην κοινοτικού καταστήματος στα Τοπόλια, με συγκεκριμένες υποχρεώσεις εκ μέρους μου, τις οποίες θα καθόριζε το δημοτικό συμβούλιο. Η δημοτική αρχή ήταν θετική.
Η δημοτική αρχή μου είπε ότι εάν θέλω να νοικιάσω τον χώρο θα έπρεπε να αναλάβω τα έξοδα ανακαίνισης, επισκευής κι αδειοδότησης του κτηρίου. 
Συμφώνησα να αναλάβω τα έξοδα, τα οποία θα ξεπερνούσαν με τους υπολογισμούς του μηχανικού μου τις 90.000 ευρώ.
Σε συνέχεια τις επικοινωνίας με την δημοτική αρχή μου είπαν ότι ….« θα στηρίξουμε την προσπάθεια να ασκήσεις τις επιχειρηματικές σου δραστηριότητες στον τόπο κατοικίας σου, θα το θέσουμε στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας συμβολικό ενοίκιο 50 ευρώ». 
Αφού λοιπόν τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και αυτό γνωμοδότησε θετικά, υπήρξαν ψίθυροι. Οι ψίθυροι έγιναν ξαφνικά φωνές δήθεν υπεράσπισης της δημοτικής περιουσίας, κάποιοι έγιναν επαναστάτες, με έκριναν, με κατάκριναν. Είχαν κάποια πρόταση να επισκευάσουν το κτίριο; ΟΧΙ. Η αντιπολίτευση μάλλον προτιμά να βλέπει άλλο ένα ερειπωμένο δημοτικό κτίριο, χωρίς όμως να προτείνει εναλλακτική. Αποσύρω λοιπόν την πρόταση για παραχώρηση από το Δήμο του εν λόγω χώρου, λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς και κακοπιστίας των τεσσάρων επικεφαλής της αντιπολίτευσης. 
Μπενιουδάκης Βαγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: