Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ

Ο νεανίας που πηδάει απο μαντρί σε μαντρί νομίζοντας οτι θα βρει έτσι "σπίτι" ανέλαβε όπως φαίνεται να βοηθήσει την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να μας αποκοιμίσει...
Μάλιστα επιτίθεται σε αυτούς που ανεβάζουν φωτογραφίες από τον Πυργιανό ποταμό εντός της πόλης που είναι σε πολύ κακή κατάσταση και βρώμικος, λέγοντας ότι τα δημοσιεύματα αυτά για τις ευθύνες του Δήμου είναι ανυπόστατα και κακόβουλα αφού ο καθαρισμός των ρεμάτων είναι θέμα περιφέρειας.
Κανείς δεν αντιλέγει ότι ο καθαρισμός των ρεμάτων και των ποταμών είναι ευθύνη της περιφέρειας, αλλά η απορία εμένα ειδικά είναι αν ο δήμος έχει πάρει χρήματα για τον καθαρισμό για το έτος 2024 και φυσικά αν δεν έχει πάρει, ποιος θα ενημερώσει την περιφέρεια ότι το ποτάμι αυτό είναι τόσο βρώμικο, που οι κάτοικοι του διαμαρτύρονται καθημερινά; 
Ανυπόστατες λοιπόν δεν είναι οι αναφορές των κατοίκων, ούτε και κακόβουλες αφού κάποιοι παίζουν με την υγεία των παραποτάμιων κατοίκων.
Αν πάλι έχει πάρει τα χρήματα ο δήμος απο την περιφέρεια, που απ' ότι ξέρω είναι και 40.874€ γιατί δεν τον καθαρίζει; Περιμένει να έλθει η περιφέρεια και για αυτό;
Να μην ξεχάσω ότι ο Πυργιανός ποταμός είναι οριοθετημένος και εκτός natura με ΦΕΚ το 1991, που θα μπορούσε ο δήμος με μια απλή αναφορά να κάνει ένα μικρό καθαρισμό ή να ανοίξει λίγο την κοίτη και να φύγουν τα στάσιμα νερά που είναι εστία μόλυνσης.
Τέλος καταλήγει ο νεανίας με αυτήν του την φράση "Κάποιοι πρέπει να σοβαρευτούν επιτέλους" και μάλλον εννοεί τους δημότες που αγανακτούν βλέποντας όχι μόνο ακαθάριστο και βρώμικο τον ποταμό αλλά καθημερινά να πέφτουν και οικιακά λύματα σε αυτόν δίχως να συγκινείται.... η περιφέρεια. (για τον δήμο το ξέρουμε)
Οι φωτό είναι από τις σελίδες των δημοτών που διαμαρτυρονται και δεν είναι φωτομοντάζ.... δυστυχώς

Δεν υπάρχουν σχόλια: