Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Οδικά έργα που εκτελούνται από την Περιφέρεια Κρήτης στην περιοχή του Δήμου Κισσάμου επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Κισσάμου κ. Μυλωνάκη Γιώργο τον προϊστάμενο Τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Γιώργο Μπουντουράκη και τον Ειδικό Σύμβουλο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νεκτάριο Κουμάκη. Ο κ. Καλογερής επιθεώρησε το έργο της παράκαμψης Τοπολίων και την εξέλιξη των εκεί εργασιών, οι οποίες πλέον υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς, μετά την αδειοδότηση του αποθεσιοθαλάμου προϊόντων εκσκαφής,. Επίσης, πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση των έργων αποκατάστασης και βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται κατά μήκος του άξονα Κίσαμος – Σφηνάρι – Κάμπος – Αμυγδαλοκεφάλι.

Να θυμίσουμε οτι επίσημα το έργο της παράκαμψης έχει πάρει άλλη μια παράταση προθεσμίας με αναθεώρηση κατά 12 μήνες, δηλαδή από 30-10-2023 έως 30-10-2024, για την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών του έργου «Οδικός άξονας Καλουδιανά – Τοπόλια – Μύλοι – Έλος – Βάθη – Χρυσοσκαλίτισσα, 2ο υποέργο Παράκαμψη Τοπολίων».
Βαση του σκεπτικού που δόθηκε.... εγκρίνεται η παράταση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 48 (παρ.8α) του Ν.3669 δηλ. «με αναθεώρηση» επειδή δεν ευθύνεται ο ανάδοχος για την καθυστέρηση του έργου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: