Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ

Όπως και πριν 3 χρόνια έτσι και φέτος ξανακτύπησε ανεμοστρόβιλος τη Φαλάσαρνα και την περιοχή της Αγιας Παρασκευής προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε μαγαζιά θερμοκήπια και καλλιέργειες καθώς και στο ζωικό κεφάλαιο.
Ένα παραλιακό μαγαζί το διέλυσε ,τρία θερμοκήπια έπαθαν ανεπανόρθωτες ζημιές μάλιστα το ένα έχει εξαφανιστεί τελείως, ελιές έχουν ξεριζωθεί ενώ ενας στάβλος εχει διαλυθεί με τα ζώα του να έχουν καταπλακωθεί.
Στο μεγάλο θερμοκήπιο των 6 στρεμμάτων οι ντομάτες ήταν έτοιμες για κόψιμο, πάνω απο 500 τελάρα ειναι μέσα, ενω οι ελιές που βρέθηκαν στην πορεία του ανεμοστρόβιλου εχουν "κλαδευτεί βαριά"
Οι καδοι του δήμου βρίσκονται πάνω απο 200 μέτρα μακριά απο το σημείο που ήταν τοποθετημένοι ενώ στην πλαγιά του βουνό πάνω απο 800 μέτρα διακρίνονται λαμαρίνες.
Ένα τροχόσπιτο εχει τουμπάρει στην Αγία Παρασκευή ενω όλοι οι ευκάλυπτοι που υπήρχαν εκει ξεριζώθηκαν καθώς και οι στύλοι της ΔΕΗ.
Το ευτύχημα ειναι οτι όταν πολύ πρωί, γύρω στις 06.00 λένε οι κάτοικοι εκεί, και δεν υπήρχαν άνθρωποι ούτε στα θερμοκήπια, αλλά ούτε στις ελιές.
Κλιμάκιο της ΔΕΔΗΕΕ βρέθηκε αμέσως στον τόπο της καταστροφής και έκοψε το ρεύμα όπου υπήρχε κατεστραμμένος στύλος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: