Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ


Διατηρώ μια ελπίδα ότι τώρα που άλλαξε η τοπική Κοινότητα του Πλατάνου θα κάνει αίτημα προς την αρχαιολογική υπηρεσία για να φτιαχτεί ο δρόμος προς τον αρχαιολογικό χώρο τη αρχαίας Φαλάσαρνας. Δεν είναι μόνο βέβαια για αυτούς που θα τον επισκεφτούν αλλά και τους πολλούς αγρότες που έχουν περιουσίες στα βόρεια του κάμπου.
Ας κάνει αίτημα τώρα, μιας και αν είναι να κλείσουν την παραλία για τους πολλούς, να έχουν τουλάχιστον μία εναλλακτική διέξοδο όσοι επιλέξουν ημερησιες εκδρομές στην Φαλάσαρνα. 
Φυσικά περιμένω και τον δήμο μας να ενοχλήσει από τώρα το ΥΠΠΟ για την τοποθέτηση μόνιμου φύλακα στον αρχαιολογικό χώρο και να μην κλαψουρίζει ότι δεν είναι αρμοδιότητα του. Είναι και παραείναι. Η διαφήμιση δεν είναι για το ΥΠΠΟ αλλά για τον Δήμο μας. 
Ας πάρουν παράδειγμα τον όμορο δήμο που με  συνεργασία με το ΥΠΠΟ έβαλαν φύλακα στην Ροτόντα, ..κι αν δεν ξέρουν ας ρωτήσουν, μα θα βρουν απαντήσεις στα όποια προβλήματα τους..


Δεν υπάρχουν σχόλια: