Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΑΣ ΚΤΥΠΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

 Με αφορμή το περιστατικό με την βύθιση ενός αλιευτικού τον Απρίλη του 2022 και τα προβλήματα που υπάρχουν όταν φυσάει νοτιοανατολικός άνεμος στο λιμάνι της Κισάμου το τμήμα αλιείας της διεύθυνσης αγροτικής ανάπτυξης της ΠΕ Χανίων, έμαθα, οτι εξέφρασε γνώμη για το που ειναι η καλύτερη θέση για τα αλιευτικά εντός του λιμένα Καβονησίου τωρα που χάρις στις προσπάθειες του κ. Βιριράκη ξαναβγήκε απο το χρονοντούλαπο ο φάκελος του λιμανιού μας.
- Δεν ειναι άσχημο αυτό, οτι επιτέλους αποφάσισαν να ασχοληθούν και άλλοι με το θέμα λιμάνι Κισάμου, ίσα-ίσα δημιουργεί μια νότα αισιοδοξίας οτι ίσως δούμε κάτι καλό στο τέλος να γίνεται... στο δεύτερο στην τάξη λιμένα του νομού... μιας και όλοι βλέπουν την αδυναμία μας σαν τοπική διοίκηση λέω, να κάνουμε κάτι.
Τα προβλήματα στο λιμάνι ειναι πολλά και χρειαζεται τοπική διοίκηση, κι όσο κι αν εκτιμώ τον νυν πρόεδρο του ΛΤΝΧ κ. Βιριράκη θα το λέω συνέχεια, θέλει ανθρώπους ντόπιους παρόντες ανα πάσα στιγμή να βλέπουν τα προβλήματα και να τα λύνουν αμέσως και όχι με την μεσολάβηση τρίτων. Η διοίκηση ενός λιμένα που έχει προοπτικές και αυτό θέλουμε όλοι, χρειαζεται γνώστες των πραγμάτων και όχι μέλη της πλάκας που ποτέ δεν έχουν πατήσει στο λιμάνι και αγνοούν τα προβλήματα του.
 Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν, αν θέλουμε να δούμε όλα αυτά που ονειρευόμαστε, Μαρίνα-υδατοδρόμιο-προβλήτα για κρουαζιερόπλοια- αλιευτικό καταφύγιο -εμπορικό  & τουριστικό λιμάνι, να σκεφτούμε καλά την δημιουργία ενός δημοτικού λιμενικού ταμείου.
Οι εκάστοτε δημοτικές αρχές πρέπει να σκέφτονται το μέλλον της περιοχής, να δημιουργούν θέσεις εργασίας προς όφελος του δήμου και της κοινωνίας και όχι να κρύβονται πίσω απο τους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν για δεύτερη μοίρα τα δικά μας προβλήματα.
Όταν θα βρειτε ενα τελειωμένο έργο σε αυτόν τον δήμο να μου το πείτε να το γράψουμε σαν ιστορία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: