Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

ΔΩΡΕΑ κ. ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Σε μια σημαντική δωρεά προς το Κέντρο Υγείας Κισσάμου, προχώρησε ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, ενισχύοντας σημαντικά τη μονάδα μας με ιατρό-τεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μυλωνάκης προέβη στην αγορά των κάτωθι ειδών:
1. Μία συσκευή Φλεβικής Απεικόνισης ECO BS300.
Η συσκευή Φλεβικής Απεικόνισης αποτελεί βασικό εργαλείο στην επείγουσα ιατρική, ιδιαιτέρως σε νεογνά, βρέφη και παιδιά. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να προβάλλει την πορεία του αγγείου πάνω στο δέρμα του ασθενούς διευκολύνοντας τη φλεβοκέντηση, τις αιμοληψίες και τις ενδοφλέβιες ενέσεις.
2. Ένα Πρόπλασμα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης ( CPR ) Ενηλίκων, PRESTAN PP-AM-100Μ με μανόμετρο.
Το Εκπαιδευτικό Πρόπλασμα Α' Βοηθειών Ενηλίκων χρησιμεύει στην εκμάθηση των θωρακικών συμπιέσεων και εμφυσήσεων, στο πλαίσιο της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (CPR) και Βασικής Υποστήριξης Ζωής (BLS).
3. Είκοσι τεμάχια Τεστ Τροπονίνης - Διάγνωσης καρδιακού εμφράγματος.
Το Τεστ Τροπονίνης - Διάγνωσης καρδιακού εμφράγματος, αποτελεί ένα σημαντικό βοήθημα στην άμεση διάγνωση του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου. Παρέχει τη δυνατότητα ελέγχου του ασθενούς και διάγνωσης του εμφράγματος του μυοκαρδίου 4 ώρες μετά την εμφάνιση του επεισοδίου παραμένοντας σε ανιχνεύσιμα επίπεδα 6-10 ημέρες μετά.
4. Έναν μετρητή γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης A1Cnow με δέκα ταινίες.
Ο μετρητής της Γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου ελέγχου των συγκεντρώσεων γλυκόζης στο αίμα σε διαβητικούς ασθενείς, στη διάγνωση του σακχαρώδη διαβήτη και στον εντοπισμό ασθενών με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη (προδιαβήτη). Παρέχει τη δυνατότητα εκτίμησης της μέσης τιμής γλυκόζης στο αίμα, τους τελευταίους 2-3 μήνες.
Η παραλαβή των ως άνω ειδών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, παρουσία του Δημάρχου κ. Γ. Μυλωνάκη. Στο πλαίσιο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δημάρχου Κισάμου για την υποστήριξη και τη διευκόλυνση που παρέχει διαχρονικά στους επαγγελματίες υγείας της μονάδας μας και να υπογραμμίσουμε ότι η συνεισφορά του υπερβαίνει τα καθήκοντα ενός αιρετού, ενσαρκώνοντας το αληθινό πνεύμα της ανιδιοτέλειας και της αλληλεγγύης με άξονα τη συλλογική ευημερία.
Με εκτίμηση,
O Διευθυντής Κέντρου Υγείας Κισσάμου
Δημήτριος Ανυφαντάκης
Ιατρός Επιμελητής Α

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: