Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ Α.Τ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΛΥΘΗΚΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Θύμα απατεώνα από τα Ιωάννινα έπεσε γνωστός Χανιώτης φαρμακοποιός, βλέποντας από τον τραπεζικό του λογαριασμό να κάνουν “φτερά” πάνω από 4.000 ευρώ.
Δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος συστήθηκε ως υπάλληλος του ΓΕΝ και του είπε πως θα πληρωνόταν για κάποια φαρμακευτικά είδη που είχαν αγοραστεί από το φαρμακείο του.
Ηταν μάλιστα τόσο πειστικός, που τον καθοδήγησε σε όλη την διαδικασία, μέχρι να μεταφερθεί το ποσό στον λογαριασμό του.
Ωστόσο, με το που έγινε η καταγγελία από τον φαρμακοποιό την περασμένη Τρίτη, ασχολήθηκε άμεσα το Α.Τ. Κισσάμου και ο “ειδικός” -όπως αποδεικνύεται κατ’ επανάληψη- διοικητής, Χρήστος Χατζής.
Ο μόλις 19 ετών απατεώνας εντοπίστηκε στα Ιωάννινα και ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ.
Συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και ήδη έχουν κινηθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται.
Ωστόσο, είναι άγνωστο αν θα επιστραφεί και πως το ποσό στον φαρμακοποιό, καθώς οι τράπεζες, παρά τις σχετικές υπομνήσεις της αστυνομίας, δεν μπορούν να παγώσουν τις συναλλαγές.
Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι η αποτελεσματική μεθοδολογία που ακολουθείται από τον διοικητή του Α.Τ. Κισσάμου έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. και όλο και περισσότερες ανάλογες υποθέσεις απατεώνων προωθούνται στον κ. Χατζή, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
«Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού επιχειρηματία. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού ο οποίος και συνελήφθη.
Ειδικότερα, προχθές (07.11.2023) το πρωί άγνωστος άνδρας μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον επιχιερηματία του συστήθηκε ως υπάλληλος Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Γ.Ε.Ν) και παραθέτοντας του ψευδή γεγονότα ως αληθή, κατάφερε να τον πείσει να μεταφέρει μέσω Internet Banking χρηματικό ποσό 4.120 ευρώ.
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού δικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος διαμένει στα Ιωάννινα.
Άμεσα, κατόπιν παραγγελίας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (08.11.2023) ο ημεδαπός από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου».


Δεν υπάρχουν σχόλια: