Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ;

Προσωρινά υποσχέθηκε ο κ. Ζερβάκης οτι θα είναι το πρωί - απόγευμα των μαθητών του Λυκείου στην Κίσαμο... το υποσχέθηκε βέβαια δίχως να λογαριάζει οτι ο δήμος δεν έχει ακόμα βρει τον χώρο που θα πρέπει να φιλοξενήσει τα 50 κοντέινερ του κράτους!! Και για αυτό τον χώρο είμαι σίγουρος οτι θα αποφασίσει το Φ/B.. μάλιστα απο χθες το βράδυ που αποφασίστηκε το κλείσιμο των Λυκείων, η ευρηματικότητα των Καστελλιανών δίνει και παίρνει... Αυλές πρώην τεχνικών σχολών, γήπεδο, αλάνα Μαύρου Μώλους, αυλές σχολείων, πλατείες κλπ... το θέμα βέβαια είναι οτι αν τοποθετήσουμε τα κοντέινερ κάπου το κράτος θα ανακουφιστεί και θα φορτώσει στον Δήμο ένα πρόβλημα που θα του στοιχίσει όσο κι αν νομίζει οτι δεν φέρει ευθύνη... γιατί σε αυτήν την χώρα τίποτα μονιμότερο του προσωρινού!!! 
  Προσωρινό σημαίνει ένας -δυο μήνες δεν σημαίνει ένα, ούτε δυο χρόνια, που άμα κάτσεις και το σκεφτείς καλά, για να φτιάξουμε ένα νέο σχολείο χρειαζόμαστε 5-6 χρόνια το λιγότερο. Άρα αφού το προσωρινό του κ. Ζερβάκη είναι ως τα Χριστούγεννα καλό είναι να κοιτάξει πως θα "εξυπηρετήσει" με κάθε τρόπο τα παιδιά του Λυκείου... αυτά χρειάζονται την στήριξη του (μας) τώρα που δεν έχουν "σπίτι" και τους αναγκάζομαι κι απο πάνω να χαλάσουν το πρόγραμμα τους για τις πανελλήνιες. Μια ζωή ανάποδα τα κάνουμε λοιπόν δίχως να δίνουμε την ευκαιρία σε αυτούς που την χρειάζονται....
Θα μου πεις μα τα παιδιά του Γυμνασίου είναι μικρά πως θα γυρίζουν 8 το βράδυ στο σπίτι τους ....έ ένας μήνας είναι αυτός κατά Ζερβάκη.
Πάντως είμαι σίγουρος οτι και στον Δήμο δεν θέλουν κοντέινερ ούτε για προσωρινά ... γιατί ξέρουν, θέλουν νέα Λύκεια και για αυτό πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί. Είναι η ευκαιρία μας!!! Ο χώρος υπάρχει ας το αποφασίσουν τάχιστα... εδώ θα δούμε και πόσο μας αγαπάνε οι πολιτικοί μας.

Αύριο πρώτο μάθημα στο ΓΕΛ 14.00 εως 19.50 στο Β' Γυμνάσιο.
Προπόνηση Κισαμικού 6.30 το χάραμα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: