Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

ΟΛΑ ΤΟΥΜΠΑ

Από την μια στιγμή στην άλλη όλα τούμπα στην μικρή μας πόλη... η χρόνια αδιαφορία μας η παρατεταμένη νωχελικότητα μας, μας ταρακούνησε...
Χρόνια τώρα θρουλούμε και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι ή δεν θέλαμε να το δούμε...
Φυσικά τώρα και για τα επόμενα χρόνια το πρόβλημα μας θα είναι μεγάλο και περίπλοκο .. θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε πολλά απο τα τετριμμένα μας και την καθημερινότητα μας. Ήταν κάτι που έπρεπε να περιμένουμε βέβαια όταν μας ήρθε η πρώτη κατραπακιά με το δημοτικό στάδιο, αλλά δεν δώσαμε σημασία, τώρα όμως είμαστε αναγκασμένοι να δούμε το πρόβλημα, να το αντιμετωπίσουμε, που δυστυχώς σε αυτήν την πόλη την ακουμπάει απο την μια μπάντα ως την άλλη..... θρουλούμε κύριοι. Καιρός βέβαια να καταλάβουν κι όλοι αυτοί οι οποίοι εκλέγονται, οτι οι υποδομές σε μια πόλη δεν είναι αιώνιες, ειδικά άμα τις παραμελούνται και δεν συντηρούνται κάθε χρόνο. Παιδικές χαρές, γήπεδα, σχολεία, δημόσια κτήρια δηλαδή, πρέπει να είναι η προτεραιότητα τους και εκεί πρέπει να αντιδρούμε και όχι να συμβιβαζόμαστε με την κάθε απόφαση του κακού κράτους. 
Φταίει το κράτος θα μου πείτε ..ναι φταίει, αλλά το θέμα είναι ποιος την πληρώνει. 
Τελικά προφητικό το έρχονται κοντέινερ στην Κίσαμο... δεν ήταν βέβαια για τους μετανάστες αλλά για τα παιδιά μας.
Σε ένα μήνα απο τώρα μάθημα στα κοντέινερ υποσχέθηκε ο κ. Ζερβάκης... που δεν είχε το θάρρος να έλθει στην Κίσαμο να τα πει όλα αυτά στους γονείς και στα παιδιά... και προτίμησε να μεταφέρει 20 ανθρώπους στα Χανιά.
Το πρόβλημα μας είναι αλλού τόσα χρόνια και δυστυχώς δεν το έχουμε καταλάβει...αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: