Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ

 Το θέμα της βδομάδας που πέρασε σίγουρα ήταν η επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη, στα Χανιά και οι εκατέρωθεν δηλώσεις των παραγόντων στην πολύ καλή εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων με θέμα την τουριστική προβολή μέσα από τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. 
Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που η Κίσαμος, στα Χανιά, έχει τους τρεις από τους 5 καλύτερους προορισμούς με τεράστια επισκεψημότητα, η προβολή των περιοχών αυτών γίνεται αποκλειστικά από τους ιδιώτες...  και περισσότερο απ αυτούς που τις επικαρπίζονται.
Φροντίζουν άλλοι για μας δηλαδή... και παρά τις όποιες καλές προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια από περιφέρεια και αυτοδιοίκηση το μόνο που καταφέραμε, και αυτό με την βοήθεια συλλόγων, είναι ότι μαζέψαμε όλες τις εκδηλώσεις μας που αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών από το εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα, σε ένα βιβλιαράκι της ΕΠΟΦΕΚ και έτσι να μπορούν να προγραμματίσουν άνετα οι επισκέπτες μας, από νωρίς, που θα πάνε. 
  Η περιφέρεια που θα πρέπει να κάνει και αυτή τα αδύνατα δυνατά για την τουριστική προβολή ως και τώρα παραπονιέται γιατί την αφήνουν στην απ' έξω λένε τονίζοντας ότι δεν "περιμένουμε ούτε από την Ένωση Ξενοδόχων, ούτε από την Fraport, να μας πουν ποιες είναι οι ομορφιές των Χανίων", και μπορεί να έχει δίκιο εν μέρη, εντούτοις στο κομμάτι που της αναλογεί και είναι το οδικό δίκτυο της κάθε περιφέρειας παίρνει ένα τεράστιο μηδενικό.
Μπορεί τα τελευταία χρόνια η περιφέρεια να έχει σαν στόχο την αναβάθμιση του sea and sun σε ανώτερο επίπεδο, την προβολή στη διεθνή αγορά νέων και άγνωστων προορισμών ή τον τουρισμό 365 μέρες το χρόνο, εντούτοις αν δει καλά οι δρόμοι που πάνε σε όλους ανεξαιρέτως τους νέους ή παλιούς προορισμούς είναι μόνο για επισκέπτες με.. ελικόπτερα.
  Οι Δήμοι, που οφείλουν να καταγράψουν όλους τους τουριστικούς πόρους και τα αξιοθέατά της, ιστορικά και πολιτιστικά, π.χ. αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, εκκλησίες, φαράγγια, είναι κι αυτοί με την σειρά τους πολύ πίσω... μιας και νομίζουμε ότι μόνο οι εκδηλώσεις αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών. Όμως κάνουν λάθος μιας και ο επισκέπτης θέλει να τα δει ...όλα, αλλά πως θα τα δει όταν τα περισσότερα από αυτά τα μικρά μνημεία είναι είτε κλειδωμένα, είτε τα κλείνουν τα σύρματα των βοσκών καλά, όσο για τους αγροτικούς δρόμους που μας οδηγούν σε αυτά και θα έπρεπε να είναι σε καλή κατάσταση, τα τελευταία χρόνια ούτε με γαϊδούρια (δεν υπάρχουν και πολλά) περπατιούνται.
Στην ψηφιακή παρουσίαση της ιστορίας του Δήμου μας τώρα, μια πρόκληση που την είχαμε αποδεχτεί αρχές του 2018 με δράσεις ηλεκτρονικής τουριστικής προβολής κάτι πήγε να γίνει στην αρχή, με τις ημέρες τουρισμού και τα 3 βιντεάκια που κυκλοφόρησαν. Ας ελπίσουμε οτι η νέα επιτροπή για θέματα τουριστικής ανάπτυξης & προβολής δήμου Κίσαμου που έκανε όπως έμαθα και μια μάζωξη τις τελευταίες μέρες να πάρει και αυτή σωστές αποφάσεις και να κάνει αυτό που πρέπει ειδικά στο θέμα της προβολή των μικρών και άγνωστων προορισμών μας, που η αλήθεια είναι πολλοί και ενδιαφέροντες. Όμως για να το καταφέρει πρέπει οι δρόμοι προς αυτούς τους προορισμούς να είναι σε καλή κατάσταση πράγμα που σήμερα δεν συμβαίνει...αλλά και η συνεργασία σε όλα τα θέματα να είναι καλή και ομαδική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: