Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μέχρι πρότινος οι περισσότερες απο αυτές τις φωτογραφίες ήταν στα μπαούλα ή σε καλά φυλαγμένα άλμπουμ που άνοιγαν σπάνια και μόνο από περιέργεια. Τα τελευταία χρόνια χάρης στο F/B άρχισαν κάποιοι να ανεβάζουν ιστορικές και σημαντικές φωτογραφίες από ανθρώπους που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου... έτσι δεν μένουν πλέον μόνο στην μνήμη των δικών τους ανθρώπων, αλλά μας ξαναθυμίζουν πρόσωπα οικία ή άγνωστα που είχαμε δει ή ακούσει αλλά δεν μπορούσαμε να τα θυμηθούμε.
Το πείραμα πέτυχε μάλιστα θεωρώ ότι ήμουν απο τους πρωτεργάτες της ιστορικής αναδρομής στην περιοχή μας μέσα απο τις φωτογραφίες του Ανυφαντή, ξεκινώντας πριν από 15-17 χρόνια από την τοπική εφημερίδα παρουσιάζοντας την "Κίσαμο που δεν ξεχνάμε" ... και συνεχίζοντας αυτή την "δουλειά", για μένα ευχαρίστηση, στην σελίδα "Ο φωτογράφος της Κισάμου".  
Εύχομαι κάποτε κάθε χωριό να κάνει το δικό του φωτογραφικό αρχείο μιας και έτσι δεν θα χαθεί ποτέ ούτε η ιστορία ούτε οι άνθρωποι που την έγραψαν... και αυτό είναι πολύ σημαντικό περισσότερο απ ότι κάποιοι νομίζουν.
Ο Πλάτανος το τολμά τώρα και ήδη οι φωτογραφίες που ανεβάζουν στην σελίδα τους είναι τρομερές... Μπράβο στους εμπνευστές και ελπίζω το παράδειγμα τους να το πάρουν και άλλοι πολιτιστικοί σύλλογοι δημιουργώντας ημερολόγια ή και βιβλία με την φωτογραφική ιστορία των χωριών τους, ..που υπάρχει απλά πρέπει να συνεργαστούν όλοι για αυτό
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: