Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΑΚ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ

 Την πρόταση του για την χρηματοδότηση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης παρουσίασε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ο βουλευτής Μανούσος Βολουδάκης, στους τοπικούς θεσμικούς φορείς. 
Σύμφωνα με τον Μανούσο Βολουδάκη είναι μια πρόταση που αφορά την δημόσια χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ, «ζητάμε μέρος των χρημάτων που θα επιστραφούν στην Ελλάδα, να αξιοποιηθούν για τον ΒΟΑΚ που είναι η πρώτη προτεραιότητα στις εθνικές πια υποδομές. Είμαι εδώ για να απαντήσω και σε ερωτήσεις, αλλά και για να ζητήσω την στήριξη των τοπικών φορέων» γιατί ο καθένας καταλαβαίνει ότι εφόσον λήξει επιτυχώς η διαπραγμάτευση όλοι θα θέλουν μερίδιο. Πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε προπορευθεί, γιαί πιστεύω ότι δεν πρέπει να χάσουμε καμία ευκαιρία , είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ. 
Σύμφωνα με τον κ. Βολουδάκη «η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας φέρνει στο προσκήνιο την αξιοποίηση των χρημάτων που επιστρέφουν στην Ελλάδα από τα κέρδη που κατέγραψαν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνηςς από τα ελληνικά ομόλογα. Οι εταίροι μας σύμφωνα με πληροφορίες ζητάνε τα χρήματα αυτά να δοθούν για επενδύσεις. Τα χρήματα είναι πολλά μιλάμε για το ποσό των 4,8 δισ. ευρώ, μέχρι το 2013, χρήματα τα οποία μπορούν να αλλάξουν εντελώς το τοπίο των δημοσίων επενδύσεων στην Ελλάδα». 
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής τόνισε πως «Φαίνεται μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση χρηματοδότησης.Εμείς παρόλα αυτά δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Πρέπει να εκπονηθούν οι μελέτες και να ολοκληρωθούν. Να έχουμε ένα ώριμο έργο.Αν τώρα η χρηματοδότηση έρθει με αυτόν τον τρόπο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Χρήματα να βρούμε και ας είναι από οποιαδήποτε «πηγή».
Το «παρών» στην παρουσίαση της πρότασης του Μανούσου Βολουδάκη έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, οι Δήμαρχοι Χανίων και Πλατανιά Παναγιώτης Σημανδηράκης και Γιάννης Μαλανδράκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Αντώνης Ροκάκης, ο αντιδήμαρχος Κισάμου κ. Χαχλάκης.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: