Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

 Ο Αθλητικός Όμιλος Κισάμου κατακτά τις πρώτες θέσεις στους αγώνες στίβου και μπάσκετ. Το Σάββατο 2/11 διεξήχθησαν αγώνες στίβου στο Ρέθυμνο, στη διάρκεια των οποίων πήραν μέρος αθλητές και αθλήτριες με σπουδαίες επιδόσεις και διακρίσεις. Οι αθλητές του Κισαμίτικου σωματείου ξεχωρίζουν κατακτώντας τις εντυπώσεις εκτός έδρας στο Δημοτικό Στάδιο του Γάλλου στο Ρέθυμνο στους αγώνες «ΑΡΚΑΔΙΑ 2019». 
Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία αθλητών του Ομίλου από την Παλαιόχωρα, καθώς ο Όμιλος σε συνεργασία με τον Δήμο Καντάνου και Σελίνου έχει ιδρύσει Ακαδημίες στίβου. Στους πρώτους αυτούς αγώνες, σε μία Ημερίδα άνευ βαθμολογίας, ένα πλήθος νέων αθλητών και αθλητριών ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους, οι οποίοι αξίζει να αναφερθεί ότι η προετοιμασία τους για αυτούς τους αγώνες ήταν μικρής διάρκειας. Ο Κοβάτσι Αντρέας κατέκτησε άνετα την 3η θέση με 12.31 στα 100μ. στην υψηλή κατηγορία των  Αντρών.
Καλή εμφάνιση επίσης είχαν ο Βερυκάκης Βασίλης 5ος στα 1000m, o Παλαμάρης Μιχάλης 6ος στα 100m, o Κομπογεννητάκης Αντώνης 1000m,  η Θεοδωράκη Ελένη, η Σάρου Αναστασία και η Κουφάκη Γεωργία στα 60μ., η  Γιαλούση Ανδριάνα 5η στα 100μ. Γυναικών, ο Μπελιβανάκης Γιάννης στα 60μ. και η Κουκουλά Κυριακή.
Παράλληλα με τους αγώνες στίβου ξεκίνησε το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων και Παμπαίδων στο μπάσκετ με τη συμμετοχή του Αθλητικού Ομίλου Κισάμου και με ομάδα Παγκορασίδων και με ομάδα Παμπαίδων. Αναλυτικότερα το Σάββατο 02 Νοεμβρίου οι Παγκορασίδες του Αθλητικού Ομίλου ξεκίνησαν το πρωτάθλημα στο κλειστό Γήπεδο Ταυρωνίτη με την αντίστοιχη ομάδα του Ρεθύμνου «ΕΑΠ Ατσιπόπουλο». Η ομάδα της Κισάμου γνώρισε την ήττα με σκορ 30-55. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πρώτη φορά ύστερα από χρόνια που ο Αθλητικός Όμιλος συμμετέχει σε πρωτάθλημα μπάσκετ κοριτσιών και υπάρχει μεγάλη θέληση εκ μέρους των κοριτσιών ώστε μπορέσουν να σταθούν επάξια απέναντι σε ομάδες που χρόνια συμμετέχουν στα πρωταθλήματα.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 3 Νοεμβρίου, οι Παμπαίδες του Αθλητικού Ομίλου ξεκίνησαν στο πρωτάθλημα με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα «Α.Ο. Κύδων1» στο Κλειστό Γήπεδο Ταυρωνίτη. Με καταπληκτική παρουσία, καθαρό μυαλό στην άμυνα και τεράστια προσπάθεια από όλα τα παιδιά που συμμετείχαν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και την νίκη με σκορ 55-47.
Για τις Παγκορασίδες συμμετείχαν οι: Λεκοτονετάκη Κατερίνα, Μανιατάκη Ευαγγελία, Μαρτινιανάκη Μαρια 2, Μπερτάκη Μανώλια, Μπουρδάκη Δήμητρα 8, Ξανθουδάκη Φωτούλα 14, Ξανθουδάκη Χάρις 6, Παντελάκη Μαρία, Τζαμουρτζόγλου Καλλιόπη.
Για τους Παμπαίδες συμμετείχαν οι: Γιακουμάκης Αντώνης, Δραπανιώτης Γιάννης 23, Δημόπουλος Παναγιώτης 10, Καστανοπουλάκης Ιωσήφ 9, Κορακάκης Σίμωνας 2, Κουνελάκης Γιώργος, Παπαδάκης Κωνσταντίνος, Παπαδογιωργάκης Ευτύχης, Πατεράκης Στέφανος 7, Πατερομιχελάκης Διονύσης 2, Φετόλι Χρήστος 2, Χριστοφοράκης Παναγιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: