Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

2015, 2017, 2019, είναι οι χρονιές που καθαρίστηκε το γήπεδο Πλατάνου απο αυτά που οι ίδιοι οι κάτοικοι του χωριού εναποθέτουν εκεί, μιας και σαν δικαιολογία βρίσκουν οτι δεν έχουν που να τα πάνε... 
Φυσικά την δουλειά αυτή την "αναθέτουν" και δεν φαίνονται, μιας η κοινωνία είναι μικρή και μπορεί κάποιος να τους προσβάλλει... άσχετο αν αυτοί οι ίδιοι με την ενέργεια τους εκθέτουν ένα ολάκερο χωριό και κάποιους που δεν έχουν σχέση με αυτό το έκτρωμα.
Ας ελπίσουμε οτι θα είναι η τελευταία φορά που θα κάνουν το γήπεδο των παιδιών τους σκουπιδότοπο... ας ελπίσουμε οτι οι κάτοικοι θα κάνουν το σωστό και αν δεν μπορούν υπάρχουν και τηλέφωνα πλέον για την αποκομιδή ογκώδη αντικειμένων.. όσο για τα αδρανή  υλικά που βρίσκουν πρόφαση για να γράφουν...υπάρχει ειδικός κάδος που τον νοικιάζουν (σιγά την δυσκολία), τέλος ας ελπίσουμε οτι και η νέα δημοτική αρχή θα κάνει κάτι στον χώρο για να μείνει στην αθλούμενη νεολαία. Ο χώρος της ανήκει και δεν μπορεί κάθε διετία να έχουμε αυτές τις καταστάσεις... 
Ένα γήπεδο με πλαστικό τάπητα που θα τον προσέχουν κιόλας.... για να μην μας πετάνε οι ΑΛΛΟΙ τα σκουπίδια στο γήπεδο μας.
Για όλα φταίνε οι άλλοι..εμείς ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: