Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙ ΓΙΑΤΡΩΝ

Το περιστατικό που συνέβη χθες στο Κεφάλι και με τον τραυματισμό ποδηλάτη, που ελπίζουμε να είναι το τελευταίο, δείχνει για άλλη μια φορά την βιασύνη μας στο θέμα της στελέχωσης του αναγκαίου για πολλούς και διάφορους λόγους ιατρείου στο Λαφονήσι. 
- Απόκτησε γιατρό το Λαφονήσι και δεν έχουμε εμείς γιατρό στα χωριά που είμαστε και μιας ηλικίας, ούτε έρχεται να δει αν πάθουμε κάτι!!. Αυτό είναι το παράπονο πολλών, ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ιατρείου, στο Λαφονήσι.
Το blog μίλησε με την διευθύντρια του Κ. Υγείας Κισάμου κα Μανωλίτσα Νικολακάκη η οποία ξεκαθάρισε ότι ο γιατρός του Λαφονησιού δεν μπορεί να μετακινείται πέρα του ιατρείου στο Λαφονήσι -φυσικά μπορεί να δεχτεί περιστατικά στο Λαφονήσι- η στελέχωση του ιατρείου έγινε πολύ γρήγορα και μιας και δεν τοποθετήθηκε γιατρός η 7η ΥΠΕ υποχρέωσε το ΚΥ να το στελεχώσει με τους αγροτικούς γιατρούς. Ελπίζω, ανέφερε, ότι ο Δήμος θα κάνει μια ακόμα προσπάθεια για να βρει τον γιατρό που θα τοποθετηθεί εκεί όλη την βδομάδα, ελευθερώνοντας έτσι τους αγροτικούς γιατρούς που έτσι και αλλιώς είναι λίγοι για τα χωριά μας.
Θεωρώ οτι ο Δήμος μπορεί άμεσα να λύσει το πρόβλημα με την πρόσληψη ιατρού με την Μονομετοχική και του ενός και του άλλου Δήμου να καλύπτουν τα έξοδα του. Φάγαμε τον γάιδαρο στην ουρά θα κολλήσουμε; Με αυτόν τον τρόπο θα ελευθερωθούν και οι αγροτικοί γιατροί και θα σταματήσουν οι μουρμούρες που άρχισαν πριν ακόμα ξεκινήσει την λειτουργια του το ιατρείο στο Λαφονήσι.  
Τέλος ευχή όλων ακόμα και των λιγοστών κατοίκων να αποκτήσει δικό του ασθενοφόρο η περιοχή που θα καλύψει τα έκτακτα περιστατικά του νότιου κομματιού του Δήμου.
-Τόσα λεφτά βγάζουν εκεί κάτω στο κάτω-κάτω ένα γιατρό δεν μπορούν να προσλάβουν.... λένε!!!!
Πάντως ο δήμαρχος Κισάμου δε είναι αντίθετος σε κάτι τέτοιο όταν ρωτήθηκε περιμένουμε να δούμε και την αντίδραση του όμορου Δημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: