Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΙΣΑΜΟΥ...

Ως είθισται τέτοιες μαζώξεις τα προβλήματα παρουσιάζονται ..όταν ο πληθυσμός της συγκέντρωσης είναι ανάμικτος -ξένοι και Έλληνες - και η κουβέντα γίνεται στα βαριά κρητικά.
Αφού δεν μπόρεσαν να καταλάβουν οι ξένοι, η αποχώρηση τους ήταν δεδομένη, δίχως να εκφράσουν και άποψη.
Το ευχάριστο στην κουβέντα, που αν σκοπός της μάζωξης ήταν οι φόλες, κακώς δεν καλέστηκε ο διοικητής του Α,Τ Κισάμου .. ήταν η διαβεβαίωση της Νέας Δημοτικής αρχής, δια στόματος κ. Μυλωνάκη, ότι θα σταθεί δίπλα στην ομάδα σε ότι έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις του Δήμου.
Όπως ήταν αναμενόμενο δεν υπήρχε αρχή και τέλος στην συζήτηση που ενώ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την περιοχή μας αυτή η ομάδα-σε χρόνο μικρό κατάφερε να συγκεντρώσει κόσμο - φαίνεται ότι έχει χάσει το δρόμο της ξεφεύγοντας πολλές φορές και από τον στόχο της.
Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που τονίστηκε ότι μια τέτοια ομάδα δεν πρέπει να λειτουργήσει καταγγελτικά αλλά να διορθώσει τα όποια προβλήματα υπάρχουν ή θα παρουσιαστούν, υιοθετώντας λύσεις που θα έχουν να κάνουν με την καλύτερη διαβίωση των ζώων συντροφιάς και όχι μόνο.
Τέλος μια τέτοια ομάδα για να μπορεί να διεκδικεί, να απαιτεί και να θέλει, πρέπει να αποκτήσει συμβούλιο. Δίχως αυτό θα είναι μια απρόσωπη ομάδα που σε λίγο καιρό θα διαλυθεί ... και είναι αμαρτία...
Ευελπιστώ ο Δήμαρχος Κισάμου να καταλάβει ότι ένα διαδημοτικό καταφύγιο από κοινού με τους όμορους δήμους θα είναι η λύση του προβλήματος (τρέχει πρόγραμμα)... και να μην ενστερνίζεται απόψεις ανθρώπων που το μυαλό τους πάει .. στο κέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: