Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Το γεγονός ήταν απαράδεκτο απο κάθε άποψη και φυσικά απο την στιγμή της δημοσιοποίηση του έπαιξε ως είθισται σε όλες τις σελίδες.. απο ειδησεογραφικές ως και τις ..πολιτιστικές.
Τίτλος πιασάρικος.. "Εισπράκτορας κατέβασε 1,5 χιλιόμετρο νωρίτερα νεαρό επειδή δεν είχε ολάκερο το αντίτιμο του εισιτηρίου, του έλειπαν 10 λεπτά"
Η εισπρακτορας νέα στην δουλειά ... εντελώς μονάχη αποφάσισε οτι το δίευρο έφτανε ως εκεί, αφού κατά τους υπολογισμούς της κάθε 1.5 χιλιόμετρο κάνει 10 λεπτά, οπότε βρήκε την στάση και "πέταξε" τον νεαρό απο το λεωφορείο. Θα πάει σε απολογία ανακοίνωσε η εταιρεία...
Η αλήθεια αν έψαχνε χάμω, στις χαραμάδες των καθισμάτων, στην τσέπη της σε τελική ανάλυση, θα έβρισκε παραπάνω απο 10 λεπτά... εξάλλου ποιος σήμερα σκύβει στον δρόμο να πιάσει 2 πεντάρες; Αδικαιολόγητα λοιπόν το πέταξε το παιδί στο δρόμο... απαράδεκτη, ασυγχώρητη, μιας και ουκ ολίγες φορές εισπράκτορες και οδηγοί έχουν αφήσει να ταξιδεύσουν πάμπολλοι και με μεγαλύτερο "χρέος".
Θα την τιμωρήσουν...
Βέβαια εμάς ποιος θα μας τιμωρήσει που καθόμαστε δίπλα σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις και τις αφήνουμε να εξελιχθούν και να γίνουν θέμα... αποκλείεται να μην ταξίδευε κάποιος ελληναρας μαζί με τον νεαρό, ούτε αυτός είχε τα 10 λεπτά να τα δώσει για να συμπληρώσει το ποσόν και να μην κατεβάσουν; Όλο και κάποιοι θα ήταν εκεί εκείνη την κακή στιγμή... το θέμα τι έκαναν....  γελούσαν ή το κατέγραφαν στο κινητό; Ενδεχομένως να το δούμε και αυτό  το βιντεάκι σε κάποιο σαιτ.... σε κάμποσες μέρες.
Τελικά μια απο τα ίδια όλοι μας......στον ψεύτικο ζητιάνο δίνουμε πολλά ... σε αυτόν που έχει ανάγκη... κοιτάζουμε.






Δεν υπάρχουν σχόλια: