Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

ΤΟΥΡΚΟΣ Νο 6

Γράψαμε για γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σαπιοκάραβο και δεν μπορούν να το πάρουν από το Λιμάνι μας (Αύριο θα γίνει πάντως προσπάθεια άντλησης του πετρελαίου) και πήρα το εξής μήνυμα:
"Τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Το πετρέλαιο μπορεί να αντληθεί από το πλοίο με εντολή του Λιμεναρχείου (για την προστασία του περιβάλλοντος) με τα έξοδα της απάντλησης να καλύπτονται από την ίδια την αξία του πετρελαίου! Το ίδιο το πλοίο μπορεί να κατασχεθεί (από το Λιμενικό ταμείο) για τα έξοδα επαναπατρισμού του πληρώματος (έχουν γυρίσει στην πατρίδα τους οι ναύτες), τα έξοδα ρυμούλκησης και τα έξοδα λιμένος. Μετά άνετα αφού καθαριστεί από φερτά υλικά μπορεί να βυθιστεί σε ένα ωραίο σημείο του κόλπου και να γίνει καταδυτικό πάρκο!!! Όταν και αν εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης του (που προφανώς δεν τον ενδιαφέρει πια) θα πληρώσει όλα τα έξοδα...ενώ στο μεταξύ η εκμετάλλευση σαν καταδυτικό πάρκο θα έχει ήδη καλύψει τα έξοδα του λιμενικού ταμείου... από το ενοίκιο των καταδυτικών λεσχών που θα το χρησιμοποιούν. Είναι άλλο πράγμα η ευθυνοφοβία και άλλο η ανάληψη ευθυνών!!!! Κάποτε πρέπει να πάψουμε να κοιτάμε μέσα από κουτάκια γραφειοκρατικών μηχανισμών και να πάμε ένα βήμα μπροστά!!!! Η λύση είναι ανέξοδη και προσοδοφόρα.... από το να κάθετε εκεί στο λιμάνι!!!
Αντώνης Κ."

Υ.Σ Για φανταστείτε να μας αμολήσουν οι Τούρκοι σε κάθε λιμάνι μας και απο ένα σαπιοκάραβο τέτοιο και μεις να προσπαθούμε μήνες να βρούμε πως θα το απομακρύνουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: