Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κύριε Υπουργέ,
Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις σας σχετικά με την ανάπτυξη δικτύου Τεχνητών Υφάλων στην Χώρα μας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για τον σχεδιασμό και τις δυσκολίες υλοποίησης των συγκεκριμένων έργων που αντιμετωπίζουμε στο Νομό μας.
Ήδη από το 2009 μετά από Απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων εγκρίθηκε η δημιουργία τεχνητών υφάλων σε επιλεγμένες περιοχές του Νομού (Κόλπος Κισσάμου και περιοχή Ελαφονησίου Ινναχωρίου). 
Με πρωτοβουλία του αλιευτικού συλλόγου της περιοχής και σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους Δήμους, στα πλαίσια ωρίμανσης των έργων κατασκευής τεχνητών υφάλων για ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα του 4ου ΚΠΣ, προτάθηκε η εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας οι οποίες εκπονήθηκαν από το ΕΛΚΕΘΕ και χρηματοδοτήθηκαν από την τότε Νομαρχία και τους συναρμόδιους Δήμους και παραδόθηκαν το Μάιο του 2010...... 
- Επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο (αριθ. πρωτ. 129211), σε συνέχεια της πρότασης που είχε αποστείλει σχετικά με τη διαμόρφωση του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού 2014-2020 Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: