Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ...

Να και μια αλήθεια που την μάθαμε σήμερα, μετά την φασαρία που κάναμε για την οικία Ανουσάκη, στην Κίσαμο. Έχει, λένε, παραχωρηθεί για 8 χρόνια στον δήμο Κισάμου και υπεύθυνος για ότι συμβαίνει εκεί είναι ο δήμος μας.
Πάντως το καλύτερο το άκουσα από μέλος της επιτροπής αγοράς της οικίας, που μου είπε ότι όσοι λαθρομετανάστες έμεναν εκεί, είχαν υπογράψει χαρτί, ότι δεν θα το καταστρέψουν...χαχχα σωθήκαμε... και αυτοί σαν καλοί φιλοξενούμενοι το τήρησαν. (Να και η Φώτο προς απόδειξη.... Να πάρουν μόνο και κανένα μεταφραστεί να τους μεταφράσει αυτά που γράφουν στους τοίχους οι φιλοξενούμενοι μας!!)
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι κάποιοι είναι πιο ευαίσθητοι από τους κατοικοεδρεύοντες εδώ σωτήρες μας, ο  αντιδήμαρχος κ. Μ. Μουντάκης όταν του ανέφερα το γεγονός έσπευσε να δει τον χώρο και υποσχέθηκε ότι θα καθαριστεί και θα σφραγιστεί άμεσα!!! Για να δούμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: