Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

Έρχονται τα γραμματόσημα νέας γενιάς
Αόρατα στους πολλούς μηνύματα, ευχές και σύντομα βίντεο που θα αποκαλύπτονται μόνο στον παραλήπτη με σκανάρισμα από το κινητό του τηλέφωνο θα κρύβει η νέα γενιά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ που θα προσωποποιεί αυτό το μικρό αντικείμενο, δίνοντας παράλληλα μια άλλη διάσταση στον φιλοτελισμό.
Τα ΕΛΤΑ εγκαινίασαν χθες το «ψηφιακό» γραμματόσημο της σειράς «από το φυσικό στο ψηφιακό ταχυδρομείο», στο οποίο απεικονίζεται για πρώτη φορά σε ελληνικό γραμματόσημο ο γραμμωτός κώδικας τεχνολογίας δύο διαστάσεων (QRC).
Ο παραλήπτης, κατεβάζοντας μια απλή εφαρμογή στο smartphone του, μπορεί να σκανάρει το γραμματόσημο των 0,72 ευρώ με τον γραμμωτό κώδικα και να συνδεθεί αυτόματα με την ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ, ώστε να ενημερωθεί .....
.... για την πορεία των δεμάτων που έστειλε, για τις διευθύνσεις των καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, το ωράριο λειτουργίας τους και τα προϊόντα που διαθέτουν μέσω του e-shop.
Τέσσερις θεματικές
Ωστόσο, αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς σύντομα θα κυκλοφορήσουν και τέσσερα ψηφιακά θεματικά γραμματόσημα. Σε όλα θα απεικονίζεται ένας γραμμωτός κώδικας και μια διαφορετική εικόνα. Το πρώτο θα έχει δύο ποτήρια σαμπάνιας και σκανάροντας τον κώδικα ο παραλήπτης θα βλέπει στην οθόνη του κινητού του ευχές για την Πρωτοχρονιά, ένα προσωπικό μήνυμα ή θα συνδέεται με ένα βίντεο που έχει επιλέξει γι΄αυτόν ο αποστολέας.
Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και τα υπόλοιπα τρία, τα οποία απεικονίζουν ένα τριαντάφυλλο σε σχήμα καρδιάς για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, μία τούρτα γενεθλίων και ένα παιδικό καροτσάκι που συνοδεύεται από ευχές για γέννηση.
Για πιο... προσωπικά μηνύματα θα κυκλοφορήσει και μία σειρά, η οποία αναμένεται να απεικονίζει έναν χαμαιλέοντα χωρίς να υπάρχει εμφανώς στο γραμματόσημα ο κώδικας QRC. Το πρώτο ψηφιακό γραμματόσημο, όπως και τα άλλα που θα κυκλοφορήσουν αργότερα, θα διατίθενται από τα ταχυδρομικά καταστήματα έως την 1η Δεκεμβρίου 2014, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα.
«Η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ δεν αφορά στο άμεσο παρόν και μέλλον» υπογράμμισε χθες απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο ίδιος επεσήμανε ότι τα ΕΛΤΑ έχουν μεταφερθεί με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων στο ΤΑΙΠΕΔ και υπάρχει διαδικασία ιδιωτικοποίησης σε εξέλιξη. «Η γνώμη μου είναι ότι χρειάζεται πολλή προσοχή, μεγάλη προπαρασκευή και ωριμότητα για να φτάσουμε κάποια στιγμή στο στάδιο της αποκρατικοποίησης» τόνισε.
Μ. ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: