Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.....


.....τα χρήματα μένουν στην τοπική κοινωνία
Υψηλή ανταποδοτικότητα έδειξε μελέτη του νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου
Ανταποδοτικότητα  στην τοπική κοινωνία που φτάνει στο 80% της τιμής του προϊόντος, προσφέρει η κατανάλωση τοπικών προϊόντων! Αυτό έδειξε μελέτη του νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου αναφορικά με τα οφέλη στις τοπικές κοινωνίες από την κατανάλωση εγχώριων προϊόντων και η οποία παρουσιάστηκε χθες στους μαθητές του σχολικού συγκροτήματος του “Δαιδάλου” στα Χανιά.
«Κάναμε μία μελέτη, ανεπίσημη, ....
... αλλά με πραγματικά στοιχεία και αποδείξαμε πως αν οι Κισαμίτες καταναλωτές αγοράζουν προϊόντα της Κισάμου τότε η ανταποδοτικότητα φτάνει το 80%. Ενώ, αν αγοράζουν εισαγόμενα το όφελος είναι μόνο το κέρδος του καταστήματος -αν αυτό είναι από την περιοχή- διαφορετικά εξανεμίζεται και αυτό», δήλωσε στα “Χ.Ν.” o γ.γ. του Νέου Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου κ. Νίκος Βερυκάκης, συμπληρώνοντας πως «αν όλοι μας επιμείνουμε στην αγορά προϊόντων που παράγονται στον τόπο μας, τότε μένουν χρήματα εδώ, ενισχύεται η οικονομία και μαθαίνουμε και οι ίδιοι να χρησιμοποιούμε αυτά τα αγαθά στην καθημερινότητά μας.»
Η μελέτη παρουσιάστηκε στο πλαίσιο μιας προσπάθειας μαθημάτων τοπικής οικονομίας που κάνει ο νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου με στόχο την προώθηση των προϊόντων που παράγονται στην Κίσαμο.
Ο κ. Βερυκάκης παρουσίασε επίσης τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί το marketing και πώς μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ελέγχουν την αγορά επιβάλλοντας τα δικά τους διατροφικά και άλλα προϊόντα χωρίς καμία αντίσταση από τους καταναλωτές. «Πρέπει να έχουμε καλό μάρκετινγκ και στα δικά μας προϊόντα, να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια όπλα μ’ αυτά των μεγάλων εταιρειών, γιατί διαφορετικά θα μένουμε πάντα ένα βήμα πίσω απ’ αυτούς», ανέφερε ο κ. Bερυκάκης.
Στους μαθητές μίλησε και ο κ. Βαγγέλης Λαμπάκης από το “Κρητικό Εργαστήρι” που ειδικεύεται στην παραγωγή και εξαγωγή ποιοτικών τοπικών προϊόντων με πολύ μεγάλη επιτυχία, καλώντας να απορροφήσουν κάθε γνώση που τους προσφέρει το σχολείο τους και ειδικά μελέτες όπως αυτή του “Εμπορικού Συλλόγου Κισάμου”.
Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: