Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Η ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΗΡΙΑΛ

Πολιασχοληθήκαμε με την κακόμοιρη Κουκουναριά του Βλάτους, νομίζοντας ότι είναι το κέντρο της γης, όμως αυτή μας τελείωσε από την στιγμή που την κόβανε και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει ούτε κι αν την κολλήσουμε με ούχου.
- Τώρα ποιος φταίει άραγε που κόψαμε το κακόμοιρο το δέντρο; Μα φυσικά όλοι τους και ιδιαίτερα αυτοί που σήμερα βλέπουν το γεγονός και προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες μονόπλευρα. Μέγα λάθος, την ευθύνη γι΄αυτό το δένδρο την έχουν όλοι και περισσότερο αυτοί που γνώριζαν πως υπήρχε αυτό το δένδρο και δεν έκαναν τίποτα για να το προστατέψουν τόσα χρόνια.
Σαν ενέργεια είναι καταδικαστέα ..αλλά κάποτε πρέπει να μάθουμε να προλαβαίνουμε τα γεγονότα και όχι να τ΄ακολουθούμε! Και η αξία αυτών των δένδρων θα ήταν σαφώς μεγαλύτερη αλλά και οι κατηγορίες που σήμερα εκτοξεύονται θα είχαν άλλη αξία, αν αυτά τα δένδρα είχαν καταγραφεί και ήταν υπό την προστασία του τότε Δήμου; Ας καταλάβουμε, τέτοια δεντρά υπήρχαν χιλιάδες κάποτε, όμως το ότι φτάσαμε να τα μετράμε στα δάκτυλα του ενός χεριού, υπόλογοι είναι μόνο αυτοί που το ήξεραν...
..και για να μην με παρεξηγήσουν  ..όλοι είμαστε φιλόζωοι-οικολόγοι αλλά άμα δεν μας συμφέρει το ξεχνάμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: