Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΟΔΟΣ ΤΑΔΕ, ΑΡΙΘΜΟΣ ....

Ο κ. Σχετάκης πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος, έκανε πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο Κισάμου να ονομαστούν 3 δρόμοι με τα ονόματα των Ν. Κακαουνάκη, Κ. Νικηφοράκη και Γ. Κουτσουρέλη. Καθόλου άσχημη ιδέα αν και σε αυτό τον τόπο τα εύκολα είναι δύσκολο να γίνουν!!! Πάνω από μια δεκαετία παρακαλούσαμε να βάλουν αριθμούς στα σπίτια και στα μαγαζιά και αφού το έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή, είδαν ότι οι περισσότεροι δρόμοι δεν έχουν όνομα ή κι αν είχαν είχε ξεχαστεί με την πάροδο των χρόνων.
Νομίζω οτι είναι μια καλή περίπτωση -το έχω ξαναγράψει- ο φιλολογικός, να κάνει μια πρόταση στον δήμο με τα πιθανά ονόματα που θα μπορούσαν να δοθούν στους πολλούς ανώνυμους δρόμους της πόλης!!! Μια πρόταση που μπορεί να γίνει και επίσημα από την τοπική κοινότητα της πόλης της Κισάμου, προς το προεδρείο του Φιλολογικού!!!
Βέβαια μαζί με αυτό καλό είναι να δοθούν και τα ονόματα των ευεργετών δωρητών σε παιδική χαρά και δημοτικό στάδιο...πόσο άραγε να στοιχίζει μια μαρμάρινη επιγραφή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: