Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ - ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο κ. ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ

Την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης που φιλοξενήθηκε το πρωί στο ZARPA RADIO 89.6 και τον Δημήτρη Παππά. «Έχει γίνει πολύ μεγάλο έργο αυτήν την τετραετία» σημείωσε, αναφερόμενος σε τοπικό επίπεδο στον νέο ΒΟΑΚ, στο διπλό φράγμα Ταυρωνίτη, στην σύνδεση εθνικής οδού – Αεροδρομίου Χανίων αλλά και σε επιμέρους έργα τοπικού ενδιαφέροντος.
Ανάμεσα στα θέματα που ανέφερε και μας ενδιαφέρουν....

Για τον ΒΟΑΚ
Μελέτες, εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, μέσα στο 2023 θα τελειώσει η διαγωνιστική διαδικασία και για το κομμάτι Ηράκλειο – Κίσαμος.
Δεν υπήρχε τίποτα, υπήρχαν κάτι σκαριφήματα. Δεν υπήρχε ούτε χάραξη, ούτε οριστική μελέτη, ούτε χρονοδιάγραμμα.
Τελικά ο ΒΟΑΚ πήγε μέχρι το Καστέλι με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Διπλό φράγμα Ταυρωνίτη
Ειδική αναφορά έκανε στο διπλό φράγμα Ταυρωνίτη, για το οποίο υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 270 εκ. ευρώ και οι συνδέσεις με το δίκτυο άρδευσης και ύδρευσης στους Δήμους Πλατανιά και Κισσάμου. «Το δίδυμο φράγμα Ταυρωνίτη ήταν πιο ώριμο ήδη από τότε. Ήταν λάθος που επελέγη το φράγμα Βαλσαμιώτη.

Για τα σχολεία στην Κίσαμο 
Σχετικά με τα σχολεία της Κισάμου, τόνισε πως οι 30 προκάτ αίθουσες τοποθετήθηκαν σε χρόνο «ρεκόρ» ενώ σημείωσε παράλληλα, ότι το γκρέμισμα έχει ολοκληρωθεί και ότι η ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος προχωρά κανονικά. «Έχει μια πολύ μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική η Κίσαμος» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: