Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

"Οι μισθοί των αντιπροέδρων Α'Β'Γ'Δ και μελών της Μονομετοχικής του δήμου Κισάμου...  αναρτήθηκαν στην διαυγεια του Δήμου μας. Είναι πλέον στην ευχέρεια καθενός μας να τους δει. 
Φυσικά δεν μιλάμε για μια πρωτοεμφανιζόμενη κατάσταση σε αυτήν την εταιρεία, αλλά ειδικά η νέα δημοτική αρχή φαίνεται οτι τα δίνει με μεγαλύτερη άνεση.... Είμαι σίγουρος οτι με τόσα λεφτά στα επόμενα χρόνια το Λαφονήσι θα πρέπει να αστράφτει, ο Μπάλος να είναι δακτυλοδεικτούμενος, θα πρέπει οι αποφάσεις που θα παρθούν για την προστασία των περιοχών αυτών αλλά και τα έργα ανάδειξη των να είναι εφάμιλλες και των αμοιβών των μελών του Δ.Σ."

Αυτά είχα γράψει πριν απο 3 χρόνια και όπως φαίνεται δεν βγήκα αληθινός... το κατρακύλισμα του Λαφονησιού ειναι γνωστό. Μάλιστα αν διαβάσετε για ποιο λόγο πληρώνονται και οι αντιπρόεδροι θα καταλάβετε οτι η προσπάθεια αυτή απέτυχε παταγωδώς, αφού το Λαφονησι βρίσκεται πλέον στην 30η θέση στις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης με πολλά κακά σχόλια τα 2 τελευταία χρόνια... 
Μάλιστα ενδιαφέρον αποτελεί και απορώ γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός με την τοποθέτηση του κ. Σταθάκη ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα ....
- " Διαπιστώνουμε ότι ακόμα μια χρονιά δεν έχουμε τον απολογισμό του προηγούμενου έτους ούτε μου έχουν προσκομιστεί αυτά που ζήτησα, δηλαδή τιμοκαταλόγους των προσφερόμενων ειδών ώστε να υπάρχει δυνατότητα ανάλυσης του συνολικού τζίρου της εταιρείας.
Η πάγια θέση μας είναι ότι όποιοι εργάζονται πρέπει να αμείβονται. Το είδος εργασίας και το κόστος αμοιβής είναι ευθύνη της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Με δεδομένο ότι οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι προτεινόμενοι αμειβόμενοι συνεχίζουν να είναι αδιευκρίνιστες (κατά την άποψη μου) απέχω από την ψηφοφορία.
Και φυσικά Λαφονήσι δεν ειναι μόνο η παραλία αλλά και η ευρύτερη περιοχή που υποβαθμίζεται καθημερινά δίχως να κάνουν κάτι αυτοί που πληρώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: