Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

ΘΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΙΣΑΜΟΣ-ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ

Την ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία παραχώρησης του τμήματος Κίσαμος – Χερσόνησος του ΒΟΑΚ ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του επισήμανε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, σε δηλώσεις του την Πέμπτη. Μετά από μια θετική αποτίμηση της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Κρήτη, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ζητά κονδύλια για την υλοποίηση έργων, ενώ εκτίμησε ότι συνολικά στο νησί θα εκτελεστούν έργα αξίας 10 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου, την επόμενη δεκαετία.
“Έχουν προγραμματιστεί αρκετά έργα για την Κρήτη, όχι για δύο ή τρία χρόνια αλλά αρκετά περισσότερα. Από το ΕΣΠΑ, τα τομεακά προγράμματα, το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτούνται πολλά έργα υποδομών. Τα 7.5 δισεκατομμύρια που εξαγγέλθηκαν μαζί με ιδιωτικά έργα περίπου 2.5 δισεκατομμυρίων μας κάνουν περίπου 10 δισεκατομμύρια σε έργα στην Κρήτη την επόμενη δεκαετία. Αυτά δημιουργούν την ανάπτυξη, την εργασία και την κοινωνική συνοχή.
Θα πιέσουμε για να προχωρήσει όσο πιο σύντομα γίνεται η σύμβαση παραχώρησης στο τμήμα του ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο μέχρι τη Χερσόνησο. Πρέπει όμως να δούμε τις παρακάμψεις των πόλεων που πρέπει να επιλυθούν, ενώ χρειάζεται και μια μεγάλη παρέμβαση για τους παράλληλους δρόμους του ΒΟΑΚ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: