Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

 Με λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια και στην Κίσαμο.
 Μετά τη θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό ναό της Κισάμου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κισάμου κ. Σελίνου κ. Αμφιλόχιου, έγινε ο αγιασμός των υδάτων στην προβλήτα του Τελωνείου, παρουσία των αρχών της πόλης και πλήθους πιστών.
Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο έτσι και φέτος αρκετοί νεαροί και μια νεαρά βούτηξαν για τον σταυρό, ένα έθιμο που έχει ριζώσει τα τελευταία χρόνια και στην Κίσαμο. 
Αρκετές και οι βάρκες που με καπνογόνα τους έδωσαν ένα άλλο τόνο χαράς στην γιορτή των Θεοφανίων.
Φυσικά αγιασμό των υδάτων δεν είχαμε μόνο στο Τελωνείο, αλλά και στο Λιμάνι Καβονησίου, στην Λίμνη (ψαρολίμανο), στα Νοπήγεια αλλά και στο Λιμανάκι της Φαλάσαρνα (φώτο Αργυρώ Κουφογιαννάκη) όπου και εκεί νεαροί βούτηξαν για τον σταυρό.
Για πρώτη φορά αν δεν κάνω λάθος ο αγιασμός των υδάτων στο ψαρολίμανο μας απο τον πάτερ Αντώνιο Κουμή της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Πύργου. (φωτο Δημήτρης Πασχαλης)
Στα ανατολικά του Δήμου μας και στην ενορία του Δραπανιά ο αγιασμός των υδάτων έγινε απο τον πατήρ Αλέξανδρο Φαντάκη στα Νοπήγεια, με πλήθος κόσμου να συμμετέχει στον εορτασμό και εδώ με θαρραλέους βουτηχτάδες.
Χρόνια πολλά με υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: