Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ....

Αυτές οι αποκαρδιωτικές εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου απο τους ίδιους τους επισκέπτες του Λαφονησιού το εξαφάνισαν και από την σχετική λίστα των καλύτερων παραλιών της Ευρώπης και του κόσμου. 
 Στην σχετική λίστα με τις καλύτερες Ευρωπαϊκές παραλίες που θα την βρειτε εδώ  ο Μπάλος αντέχει και έκανε άλμα προόδου  και βρίσκεται στην 5η θέση παρόλο που και αυτός χρειάζεται λίγη βοήθεια.. η Φαλάσαρνα δειλά δειλά μπήκε στην 21η θέση ενώ το Λαφονήσι εξαφανίστηκε και φιγουράρει κάπου στην 30η θέση.
Δικαιολογημένα λοιπόν όσα γράφτηκαν φέτος για το Λαφονήσι και την κατάσταση που επικρατούσε εκεί τους καλοκαιρινούς μήνες, δικαιολογημένα και η βοήθεια που ζήτησε η δημοτική αρχή απο τον Κώστα Κουκουράκη την ύστατη ώρα για να ξεμπλοκάρει την κατάσταση. 
Να θυμίσω οτι το Λαφονήσι το 2021 ήταν στην 6η θέση και το 2022 στην 30η ... και όπως πάει αν δεν γίνει κάτι που δεν το βλέπω μιας και όσοι ανακατώνονται εκεί αλλά και στον Μπάλο έχουν στο μυαλό τους μόνο την είσπραξη, το Λαφονήσι ειναι προτιμότερο να πάει σε χέρια ιδιώτη για να σωθεί μιας και είδαμε τους άλλους σωτήρες τι έκαναν. Πικρές αλήθειες που δεν αρέσουν σε κανένα.... αλλά όπως βλέπετε το αποτέλεσμα το διαμόρφωσαν όλοι όσοι επισκέφτηκαν τον παράδεισο μας και απογοητευτηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: