Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

ΤΟ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Την Κυριακή που μας πέρασε ο Σύλλογος γυναικών της πόλης της Κισάμου, ένας σύλλογος που για πολλές δεκαετίες ασκεί κοινωνική υπηρεσία ποικιλόμορφη στον τόπο μας, πριν ακόμη αναπτυχθούν αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες με εξειδικευμένους ανθρώπους, προς όλους τους εμπερίστατους ανθρώπους προσέφερε το καθιερωμένο τσάι στην όμορφη αίθουσα του  Τσατσαρωνάκειου Ιδρύματος. Στελεχωμένος με διοικητικό συμβούλιο εκλεγμένο, αποτελούμενο από  εκλεκτές συντοπίτισσες διοργανώνει και ωραίες πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις.
Από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις μέσα στο Γενάρη, είναι το απογευματινό τσάι που προσφέρεται με προσκεκλημένο πάντα ένα ομιλητή, ομιλήτρια όπου γίνεται αναφορά σε ένα θέμα κοινωνικό. Το ξεχωριστό της φετινής εκδήλωσης ήταν ότι τιμήθηκαν δύο πρόσωπα και στο πρόσωπο τους ο εθελοντισμός και η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής που μπορεί να πετύχει πολλά. Τιμήθηκε ο Κωστής  Βαρουχάκης, γνωστός επιχειρηματίας του τόπου μας και  γνωστός αθλητής, που  δανείζει τα πόδια και περπατούν μαζί με το Γεράσιμο και επικοινωνούν και συνομιλούν  με τον κόσμο. Δίδει το μήνυμα ο Κώστας προς όλους πως άτομα με ορατή και αόρατη  αναπηρία θα βγουν έξω  και θα  επικοινωνήσουν  με τους άλλους ανθρώπους.
Μετά το καλωσόρισμα  της προέδρου κ. Ανθούλας Νταγκουνάκη, στην εκδήλωση φέτος  μίλησε η κ. Πευκιανάκη Χρυσή κοινωνική λειτουργός, που υπηρετεί σε σχολεία της δευτεροβάθμιας και το θέμα της ήταν φυσικά ο εθελοντισμός αναφέροντας οτι "τόσο η πολιτεία όσο και η κοινωνία θα πρέπει να βοηθήσουν στην διευκόλυνση των ατόμων με ορατή και αόρατη αναπηρία και στη συμπερίληψη τους στο κοινωνικό σύνολο". 
Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Μητροπολίτη κ.κ. Αμφιλόχιου, και άλλων αρχών του τόπου, το κόψιμο της πίτας, το σερβίρισμα απο μυρωδάτο τσάι του βουνού, εκλεκτά γλυκά παρασκευασμένα από καλές νοικοκυρές, λαχειοφόρος αγορά, όμορφη κουβέντα και επικοινωνία με γνωστές φίλες και φίλους
Θερμές ευχαριστίες προς όλες και όλους που συνετέλεσαν στο όμορφο απόγευμα 
και Καλή Χρονιά να περάσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: