Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΠΟΛΙΩΝ... ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΣΥΝΤΙΧΑΚΗ

Πρώτο σταθμό του κ. Συντιχάκης τα Τοπόλια και τα παραπονα των κατοίκων εκεί σχετικά με την παράκαμψη των Τοπολίων, που αισίως κλείνει 10 χρόνια φέτος απο τότε που ξεκίνησε, και κάθε χρόνο ανανεώνεται ο χρόνος παράδοση της. Αισίως πάμε για το 2023 με πολλά προβλήματα ακόμα άλυτα, όπως ειναι αυτά των συνοδών έργων και ειδικά για τα αντιπλημμυρικά έργα που ειναι και το μεγάλο παράπονο των κατοίκων εκεί. Οι κάτοικοι επιμένουν οτι δεν υπάρχουν στο έργο αντιπλημμυρικά έργα, με αποτέλεσμα κάθε στάλα βροχής να πηγαίνει στις περιουσίες τους ή σε ένα παλιό οχετό που κατευθύνεται στον Αι Κυρ Γιάννη. Για τους κατοίκους τα περισσότερα προβλήματα εστιάζονται στα Τοπόλια, στην είσοδο της παράκαμψης, στα Τσουρουνιανά και φυσικά έξω από τον Κατσοματάδω που εκεί υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσιάστηκε από τις πλημμύρες του 2019.

- Η αλήθεια ειναι οτι με την διάνοιξη του δρόμου υπήρχαν καθυστερήσεις αλλά τώρα πάμε για ολοκλήρωση του έργου... ήταν η απάντηση του Δημάρχου Κισάμου στα ερωτήματα των κατοίκων, και συνέχισε λέγοντας οτι η αρχαιολογία έχει βρει λύση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στα Τσουρουνιανά με το βυζαντινό νεκροταφείο και μόνο η ΔΕΔΔΗΕ καθυστερεί τις μετατοπίσεις των στύλων για να τελειώνουμε. Καλό ειναι να αφήσουμε να τελειώσει το έργο και αμέσως μετά βλέπουμε που χρειάζεται κάποιο συνοδό έργο...
Ο κ. Συντιχάκης αφού άκουσε προσεχτικά τους κατοίκους και τον δήμαρχο, διαφοροποιήθηκε ως προς το πότε πρέπει να γίνουν τα συνοδά έργα, ειδικά τα αντιπλημμυρικά και είπε οτι θα θέσει ερώτημα στην περιφέρεια για αυτά. Ακολούθησε αυτοψία στην περιοχή της παράκαμψης.

Πάντως στην συζήτηση ακούστηκε και για άλλη μια φορά οτι οι κάτοικοι της περιοχής δεν ειναι ενάντιοι του έργου, ίσα-ίσα το θέλουν, αλλά έχουν παράπονα για την καθυστέρηση αλλά και για την καταστροφή μεγάλου μέρους δασικής έκτασης απο κουμαριές όπου ειδικά γι' αυτό, απαιτούν γραπτές εγγυήσεις απο την περιφέρεια (και δεν έχουν άδικο) ώστε να υπάρξει μια αναδάσωση με κουμαριές της έκτασης που καταστράφηκε δίχως λόγο. 
Η περιοδεία του κ. Συντιχάκη συνεχίζεται με επόμενη στάση το Στόμιο.
Στην συζήτηση στα Τοπόλια παραβρέθηκαν εκτός του δημάρχου κ. Μυλωνάκη ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλέκος Μαρινάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κισάμου κ. Φραγκιουδάκης Γιώργος και Πλατανιά κ. Δημήτρης Ανθούσης όσο και ο γραμματέας της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ κ Σπύρος Αγριμάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: