Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

ΣΕ ΣΤΟΜΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ Ο κ. ΣΥΝΤΙΧΑΚΗΣ

Μετά την παράκαμψη των Τοπολίων, το Σάββατο 2 Ιουλίου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ κ. Συντιχάκης επισκέφτηκε το Στόμιο, την περιοχή που σχεδιάζουν να την καταστρέψουν κάνοντάς την δήθεν ξανά κέντρο του γύψου. Εκεί συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής αλλά και τον Κώστα Κουκουράκη πρώην δήμαρχος Ιναχωρίου και μέλος της τριμελής ομάδας που όρισε ο Δήμος Κισάμου για να ενημερώνει για το μείζον θέμα που μας παρουσιάστηκε ξανά.
Ο κ. Συντιχάκης αν και ενήμερος για πολλά, άκουσε με ιδιαίτερα προσοχή τους κατοίκους, και τον κ. Κουκουράκη ο οποίος του ανέπτυξε λεπτομερώς τις μεθοδευμένες προσπάθειες εδώ και χρόνια να μη θεσμοθετηθεί το ΣΧΟΟΑΠ του πρώην Δήμου Ιναχωρίου, το οποίο δεν θα επέτρεπε λατομεία γύψου και λατομική ζώνη στην περιοχή. Από την μεριά του ο κ. Συντιχάκης υποσχέθηκε οτι το θέμα θα έλθει στην Βουλή όπου θα γίνουν οι σχετικές επερωτήσεις αλλά ταυτόχρονα ένοιωσε έκπληξη που η Περιφέρεια όσο και η Αποκεντρωμένη συνεχίζουν να αγνοούν τους κατοίκους πρωταρχικά αλλά και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κισάμου, προχωρώντας μια "επένδυση" σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ανάμεσα στο δημοφιλές Λαφονήσι και τη Χρυσοσκαλίτισσα.
Στην συνέχεια επισκέφτηκε και την λιμνοδεξαμενή των Αγίων Θεοδώρων για να έχει μια  αποψη για την ζημιά που έχει υποστεί μιας και ειναι γνωστό οτι έχουν γίνει κάμποσες επερωτήσεις απο τον ίδιο στην Βουλή σχετικά με το μέλλον αυτών των λιμνοδεξαμενών στα νότια του Δήμου μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια: