Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΞΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Άλλο έγγραφο απο το αρχείο του ΝΕΣΚ με αδιευκρίνιστη ημερομηνία (ανάμεσα σε 1958-1965) προς τον τότε βουλευτή Χανίων κ. Μητσοτάκη, όπου τον ευχαριστούν για 800.000 δρχ που ήλθαν για το λιμάνι Καβονησίου με την διαμεσολάβηση του (συνδρομή του), και επιτέλους μπορεί να δένει καράβι σχετικού βάθους. Τότε τα μόνα που έπιαναν ήταν κάτι παλιά ξύλινα φορτηγά πλοία που έφερναν τσιμέντα και άλλα οικοδομικά υλικά.
 Μάλιστα τον παρακαλούν αν μπορεί να "βγάλει" άλλο ένα εκατομμύριο για να μεγαλώσουν την προβλήτα κατά 50 μέτρα ακόμα... Τότε δηλαδή που τα λεφτά είχαν αξία και έπιαναν τόπο... 
Φυσικά να μην ξεχάσω πάλι οτι για όλα αυτά, δηλαδή τις ιδέες αλλά και τις προσπάθειες για να ένα καλύτερο αύριο στην πόλη μας, τις είχε ο Εμπορικός σύλλογος της πόλης που ήταν πολυεργαλείο, είχε δε υπόσταση, δυναμη και πειθώ και αναγκαστικά τον υπολόγιζαν οι κυβερνήσεις αλλά και οι βουλευτές του νομού, πράγμα που μπορεί και πρέπει να συμβεί και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: