Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Χθες Δευτέρα 14/9/2020, πραγματοποιήθηκε στα σχολεία του δήμου μας ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς.
Στο 1ο Γυμνάσιο και στο Γενικό Λύκειο καθώς και στο Επαγγελματικό Λύκειο στο νέο διαμορφωμένο χώρο, ο αγιασμός έγινε παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ. Αμφιλοχίου, του Υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, του Δημάρχου Γιώργου Μυλωνάκη, Αντιδημάρχων και Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων.
Το συνεχές και έμπρακτο ενδιαφέρον και οι ενέργειες του Υφυπουργού κ. Διγαλάκη, της Περιφέρειας Κρήτης, του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογερή, ήταν καθοριστικά για να μπορούν σήμερα οι μαθητές του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ να στεγάζονται προσωρινά, μέχρι την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος, σε ένα ασφαλές και αξιοπρεπές περιβάλλον.
Επιπλέον, την σημερινή μέρα και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως κατόπιν του αιτήματος και όλων των σχετικών ενεργειών από πλευράς του Δήμου, οι μαθητές των δύο Λυκείων Κισσάμου που έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις φέτος, θα λάβουν την μοριοδότηση την οποία υπέγραψε η Υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως και ανακοίνωσε σήμερα η ίδια τηλεφωνικά στον Δήμαρχο Γιώργο Μυλωνάκη. Για το αποτέλεσμα αυτό, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, τόσο στην ίδια την Υπουργό, στον Υφυπουργό Παιδείας κ. Διγαλάκη και στους βουλευτές του νομού μας κα Ντόρα Μπακογιάννη και κ. Μανούσο Βολουδάκη, για το ενδιαφέρον τους και τις ενέργειές τους προς τούτο.
Ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και η Δημοτική Αρχή, εύχονται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας, τους γονείς/κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καλή δύναμη και υπομονή αυτή την δύσκολη σχολική χρονιά λόγω της πανδημίας. Ο δήμος θα είναι αρωγός ώστε να κυλήσει ομαλά και να είναι μια καλή και δημιουργική χρονιά!
Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: