Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ

 
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με την αριθμ. Φ.253.2/128348/A5/24-9-2020 Υπουργική Απόφαση, η οποία έχει σταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων α) του Δήμου Καντάνου-Σελίνου Ν. Χανίων και β) του Δήμου Κισσάμου Ν. Χανίων, που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών και οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση δήλωση και συμμετείχαν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2020, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.).
Η ανωτέρω ρύθμιση εφαρμόζεται και για μαθητές και αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατοικούσαν μονίμως στις ως άνω περιοχές ακόμα και εάν υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πέρασε με μικρά γράμματα απο τα blog και κάποιες σελίδες που ενδιαφέρονται γα την περιοχή μας, φυσικά θα ήταν μεγαλύτερη η ακροαματικότητα αν δεν τηρούσε η πολιτεία την υπόσχεση της και τα Λύκεια Κισάμου να έμεναν απ έξω. Φυσικά όπως πάντα κάποιοι έγραψαν οτι άργησαν, οτι ακόμα δεν, προσπαθώντας να βρουν το μείον κλπ... εγώ μιας και ήμουν σε αυτήν την προσπάθεια απο την αρχή και με την ιδιότητα του προέδρου του συλλόγου γονέων του ΓΕΛ, και βλέποντας την αγωνία που είχαν και έχουν κάποιοι, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου κατ' αρχάς στον Δήμαρχο κ. Μυλωνάκη, τον υφυπουργό κ. Διγαλάκη, τον βουλευτή Χανίων κ. Βολουδάκη, τον κ. Συντιχάκη και φυσικά στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Χαχλάκη που δέχτηκε και το περισσότερο βάρος και είχε και το περισσότερο άγχος, ως και προχθές, που τυπικά τα σχολεία μας και κατά προέκταση οι μαθητές μας είναι μέσα σε αυτήν την ρύθμιση. 
Ο Γιώργος Χαχλάκης είχε την μεγαλύτερη αγωνία επί του θέματος ακόμα και απο μερικούς μαθητές που κέρδισαν την εισαγωγή τους στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μάλιστα απο την αρχή.
Γιώργο προσωπικά σε ευχαριστώ για τον αγώνα σου, να είσαι καλά...  

Δεν υπάρχουν σχόλια: