Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Επειδή ακούω οτι υπάρχουν και στην Κίσαμο γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή δεν θέλουν αυτοί ή και τα παιδιά τους να φορέσουν μάσκα... πρέπει να γνωρίζουν οτι η ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση) για τις μάσκες στα σχολεία, έχει μια παράγραφο που αναφέρει οτι υπάρχει κατά ιατρική περίπτωση ειδική απόφαση που λαμβάνεται από κοινού από τους γονείς, τον εκπαιδευτικό και γιατρό ώστε το παιδί να μην φορέσει μάσκα... (κρίση πανικού και άλλα προβλήματα ιατρικής φύσεως) άρα μπορεί να πάει σχολείο δίχως μάσκα. 
Φυσικά υπάρχει και μια άλλη περίπτωση που διαφεύγει απο τους γονείς, που δεν θέλουν να φορέσουν μάσκα τα παιδιά τους στο σχολείο και ενδεχομένως να έχουν αποφασίσει να τα κρατήσουν στο σπίτι, που λέει οτι.... η  φοίτηση των παιδιών μέχρι και το Γυμνάσιο είναι υποχρεωτική με ποινικές ευθύνες κατά των γονέων - κηδεμόνων.
Η κατάσταση λοιπόν δεν θέλει ζύγιασμα... γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός απο την μάσκα... ως και τώρα, και φυσικά οι εκπαιδευτικοί δεν φταίνε σε τίποτα όταν λένε αυτό που πρέπει να κάνουν τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: