Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΣΤΕΛΙ;

 


Όπως έγινε γνωστό η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης τάχτηκε ομόφωνα υπέρ της συνέχισης των διαδικασιών αξιοποίησης των κτηρίων στον λόφο Καστέλλι, με τη μετατροπή τους σε πολυτελές ξενοδοχείο, που έχουν ξεκινήσει με συλλογικές αποφάσεις των οργάνων του Ιδρύματος από το 2014.

Αυτό γεννά ένα ερώτημα που μας ενδιαφέρει, .... τι γίνεται με την περιουσία του Πολυτεχνείου στην Κίσαμο που δεν είναι αμελητέα και αποτελείται απο 200 στρέμματα, στην Χαλέπα πάνω και δίπλα απο το ψαρολίμανο της πόλης, δωρεά Φυτράκη; Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια απο τότε και παρά τις διάφορες ενοχλήσεις (ΑΝΕΤΕΚ, και ιδιώτες, ο δήμος σαν κύριος αποδέκτης των έργων έκανε μια ερώτηση πριν κάμποσα χρόνια) προς την σύγκλητο του Πολυτεχνείου (δημοσιεύθηκε η επιστολή) απάντηση δεν έχει δώσει. Αφού τον ενδιαφέρουν οι μπίζνες είναι μια καλή ευκαιρία να κάνει και στο εδώ Καστέλι κάτι... είμαι σίγουρος οτι αν βγάλει προς ενοικίαση την περιοχή (αφού έργο απο μόνο του δεν μπορεί να κάνει) θα βρεθούν μπόλικοι επενδυτές. Όχι τίποτα άλλο αλλά για να μην πάει χαμένη....


Δεν υπάρχουν σχόλια: