Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΡΟΜΟΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

 Με παρέμβαση εισαγγελέα μπορέσαμε να αποκτήσουμε άλλο ένα δρόμο εντός πόλης, μιας και όπως όλοι ξέρουμε, δίχως χρήματα, είναι πολύ δύσκολα ως ακατόρθωτο να εφαρμοστεί και στο ελάχιστο το σχέδιο πόλης. Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει παραέξω, έτσι όπως διέρρευσε, ο δήμος Κισάμου ζήτησε απο την περιφέρεια να ξεκινήσει η προσπάθεια για τον περιφερειακό δρόμο της πόλης ή αλλιώς παράκαμψη της Κισάμου. Ένα έργο που για πολλά χρόνια βρίσκεται στα συρτάρια, δίχως να βγαίνει παραέξω παρ' όλες τις εκάστοτε εξαγγελίες της κάθε δημοτικής αρχής. Μάλιστα ήταν απο τα έργα που είχε κάνει νύξη και η νυν βουλευτής Χανίων κ. Μπακογιάννη απο την αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου (το άλλο ήταν ο περίφημο νερό στον Πλάτανο απο το φράγμα του Ταυρωνίτη), έργο απαραίτητο και αναγκαίο όσο ποτέ για την Κίσαμο.
Φυσικά μιλάμε ακόμα για μελέτες... και κόντρα μελέτες, αλλά κάθε πράγμα που βγαίνει απο το συρτάρι εκτός οτι φεύγουν οι πολλές σκόνες, έχει και μια ελπίδα να ωριμάσει ομοιόμορφα.. γιατί όσο το κρύβουμε στα κατωσύρταρα τόσο σαπίζει...
Τελευταία ακούγεται και το ξεκίνημα του κλειστού γυμναστηρίου στα Γλυκορίζια, άλλη μια πληγή στην πόλη που ψάχνει επούλωση... και εδώ η προσπάθεια είναι δύσκολη και η μόνη μας ελπίδα είναι πάλι η περιφέρεια... ή ο φίλος πολλών εδώ στην περιοχή μας, κ. Αυγενάκης. 
Για το στάδιο το δημοτικό δεν το κουβεντιάζω πια, όλοι έχουμε βαρεθεί να περιμένουμε το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα ... μάλιστα εδώ υπάρχει και ανατροπή των δεδομένων ... οι κερκίδες ενώ πρέπει να πέσουν .. δεν θα πέσουν προς το παρόν, μιας και έχουμε άλλα σοβαρότερα να κάνουμε εκεί... και αυτά είναι η προστασία του γηπέδου απο τον βορρά μιας και η περίφραξη είναι στον αέρα ετοιμόρροπη με κίνδυνο να σκοτώσει κανένα. 
Φυσικά το Κολυμβάρι και ο Ταυρωνίτης είναι κοντά, οπότε μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας άνετα. (απορώ πως συντηρούνται τα γήπεδα του Δήμου Πλατανιά και όλα είναι σε καλή κατάσταση, 13 ή 14 γήπεδα και μεις δεν μπορούμε να συντηρήσουμε ένα..άντε και του Πλατάνου δυο. Μήπως πρέπει να ρωτήσουμε τον κ. Μαλανδράκη;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: