Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΡΦΩΣΗ -ΥΓΕΙΑ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ 
σε ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τα υπαρκτά και χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης και τα ανεπαρκή μέτρα της Κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα των σχολειών, είναι αυτά που κινητοποιούν τους μαθητές σήμερα και στο Δήμο μας.
Οι μαθητές βρίσκονται δικαιολογημένα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις γιατί ζουν από πρώτο χέρι την έλλειψη εκπαιδευτικών, τα σχολικά κτίρια που καλούνται να κάνουν μάθημα, την έλλειψη καθαριότητας σε περίοδο πανδημίας στα σχολεία, το συνωστισμό στις σχολικές αίθουσες, τα 2ωρα χωρίς διάλειμμα με τις μάσκες αερόστατα που μοίρασε η Κυβέρνηση.
Τα αιτήματα των μαθητών είναι τα αιτήματα με τα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί έχουμε κινητοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας και σήμερα παραμένουν ακόμα άλυτα. Γιατί ζούμε την τραγική καθημερινότητα του ελληνικού σχολείου που δεν εξασφαλίζει ισότιμα τη μόρφωση,  την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών μας.
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να είναι σε αγωνιστική εγρήγορση και μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν από Κυβέρνηση, Περιφέρειες και Δήμους:
ΤΑ αιτήματα του ΕΠΑΛ
1)Αίθουσες εργαστηρίων σύντομα
2)Υπόστεγα για την προστασία από βροχή και σκίαση στον αύλειο χώρο
3) Κατάλληλη περίφραξη του σχολείου μας
4)Χωριστές τουαλέτες ανά φύλο
5)Ανώτερος αριθμός ανά τάξη (15 μαθητές)
6)Κατάλληλος χώρος γυμναστικής
7)Μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

ΤΑ αιτήματα του ΓΕΛ
Διεκδικούμε ένα καλύτερο σχολείο και ειδικά τώρα που υπάρχει η πανδημία θέλουμε όλοι μας να νοιώθουμε ασφαλείς σ' αυτό.
Θέλουμε κάθε τμήμα να έχει έως 16 μαθητές
Κατάργηση τράπεζας Θεμάτων
Να καλυφθούν τα κενά καθηγητών
Να υπάρξει ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας 
Να μην υπάρχουν κοινά διαλείμματα με το Γυμνάσιο, ώστε να αποφύγουμε τον συνωστισμό και να μην συμπίπτουν οι ώρες με το άλλο σχολείο στο κυλικείο 
Θέλουμε δικές μας τουαλέτες
Και φυσικά χρειαζόμαστε κουρτίνες σε κάθε προκάτ.
Συνοψίζοντας τα αιτήματα των μαθητών, εκτός από τα ειδικά για κάθε σχολείο, διεκδικούμε:
μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών – 15 μαθητές ανά Τμήμα.
μόνιμους μαζικούς διορισμούς καθηγητών, κανένα εκπαιδευτικό κενό, να λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο παντού.
μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία (επαρκές προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά). Με ευθύνη του Κράτους να μοιραστούν δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς γιατί σήμερα τις πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους.
με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται δωρεάν test σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού.
Οι γονείς μέσα από τους Συλλόγους Γονέων στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να ποινικοποιήσει, με Εισαγγελικές παραγγελίες και συλλήψεις μαθητών, τους αγώνες και τις αγωνίες των παιδιών μας για να μορφωθούν με ασφάλεια.
Γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο δικαίωμα μας: τη μόρφωση και την υγεία.
Να κάνουμε δική μας υπόθεση το μέλλον και την μόρφωση των παιδιών μας. Να κάνουμε τους συλλόγους γονέων πιο μαζικούς και δυνατούς. Γιατί κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή και απαιτούμε μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή.   
 Για  το Δ Σ της Ένωσης Γονέων του Δήμου Κισάμου          
   Η Πρόεδρος                                            ο Γραμματέας
Όλγα Ψαράκη                                 Γιώργος Τζανακάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: