Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΑΥΡΟΜΟΥΣΤΑΚΟ Ή ΌΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ!!

Επειδή στα σχόλια βλέπω πολλούς να με διορθώνουν για την περιοχή Χατζηδάκη που την αναφέρω Μαυρομούστακο, τους λέω οτι τα επίσημα έγραφα την αναφέρουν έτσι. (Πάνω) Δεν είναι κάτι που "βάπτισα"εγώ.. φυσικά όποιος ξέρει μπορεί να πει πως λέγεται η περιοχή μπας και το κράτος αλλάξει το όνομα απο τα επίσημα έγγραφα του. Μάλιστα είναι απο τις περιοχές που ανήκουν τον Δήμο Πλατανιά και όχι στον Δήμο Χανίων και Κισάμου (με ένα σ). Φυσικά όλα αυτά μικρή σημασία έχουν ως προς εμάς, αλλά τεράστια ως προς την κατοχύρωση του ονόματος, αφού ένας υπάλληλος μπορεί να αλλάξει ένα όνομα μιας περιοχής ενός δρόμου ενός Δήμου, όπως συνέβει και με μας που μας γράφουν με δυο σ... και αν κάποιος στείλει επίσημο έγγραφο με ένα σ ενδεχομένως να μην του το πάρουν ....στα σοβαρά.

Μύλος η υπόθεση λοιπόν.... πάντως όποιος γνωρίζει πως λέγεται η περιοχή ας το πει..γιατί ή Μαυρομούστακο θα την λέμε ή Χατζηδάκη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: