Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΑΒΛΩΝ

Μέγα πρόβλημα το 1963 το κλείσιμο των στάβλων (χάνια) στην πόλη του Καστελιού. Με απόφαση του το δημοτικό συμβούλιο τα μετέφερε εκτός πόλης για λόγους υγιεινής. Αυτό βέβαια είχε σαν φυσικό επακόλουθο να πέσει η εμπορική κίνηση στα μαγαζιά, αλλά και να υπάρχει και μουρμούρα απο τους αγρότες, αλλά και τους κατοίκους που ήθελαν να ψωνίσουν και το μεταφορικό τους μέσον ήταν κάπως μακρυά. Τότε τα χάνια ήταν τα περισσότερα στην οδό Παπαγιαννάκη (Βιολάκης), παράλληλο τη Σκαλίδη ή και πέρα απο το 41 (τέρμα Σκαλίδη) (Λαρετζοαντρέας)
Μάλιστα επιθυμεί ο Εμπορικός σύλλογος απο τον Δήμο Καστελίου να παραμείνουν ως έχουν οι στάβλοι, απλά να προσέχουν περισσότερο την καθαριότητα τους, ο δε στάβλος του Βιολάκη να κλείσει την είσοδο του απο την Παπαγιαννάκη και να ανοίξει μια νέα απο νότια. (ο στάβλος Βιολάκη ήταν απέναντι απο το σημερινό s/m Στημαδωράκη)
Και η 5η παράγραφος έχει πολύ ενδιαφέρον και μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως....


Δεν υπάρχουν σχόλια: