Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΕΡΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Μιας και κάποιοι ενδιαφέρεστε για την διαδικασία, αλλά και για την υπόσχεση οτι τα σχολεία του Δήμου Κισάμου (ΕΠΑΛ και ΓΕΛ) θα πάρουν το ειδικό ποσοστό λόγω του σεισμού του Νοεμβρίου σας αναρτώ την διαδικασία εν αναμονή του ΦΕΚ που θα εκδοθεί το αργότερο ως και τις 20 Σεπτεμβρίου, όπως λένε οι πληροφορίες.
- Κατά αρχάς από το Υπουργείο Παιδείας καθορίζονται οι δικαιούχοι, του ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, μαθητές και απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων των περιοχών που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών και οι δήμοι τους υπέβαλαν αίτηση και συμμετείχαν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις που διεξήχθησαν, δηλαδή τον Ιούνιο του 2020. 
Βάση των πληροφοριών, αίτηση έχουμε κάνει.
Φυσικά χρειάζεται και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης της περιοχής μας, όπως είχε γίνει πέρυσι στον Δήμο Πλατανιά και εντάχθηκαν σε αυτό το ειδικό καθεστώς οι μαθητές των Λυκείων του, και αυτήν την απόφαση την έχουμε.
Τώρα τι θα γίνει εφόσον ανακοινωθεί οτι τα Λύκεια του Δήμου Κισάμου επιλέχθηκαν για πριμοδότηση; 
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων του έτους 2020, κάθε υποψήφιος θα δει αν μπορεί να επιλεγεί για τις προβλεπόμενες θέσεις σε μια Σχολή, με βάση το σύνολο των μορίων κατά φθίνουσα σειρά μορίων και τη δήλωση προτίμησης του στο μηχανογραφικό δελτίο, με την προϋπόθεση ο υποψήφιος να έχει επιτύχει συνολικό αριθμό μορίων τουλάχιστον ίσο του 70% του αριθμού των μορίων που πέτυχε ο τελευταίος επιτυχών της κατηγορίας τους, στη συγκεκριμένη σχολή.
Η απόφαση αυτή βγαίνει σε ΦΕΚ και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.... σε λίγες μέρες. Για όλα αυτά και αν ένα σχολείο μπει στο Ειδικό ποσοστό εισαγωγής είναι αποκλειστικό θέμα της υπουργού Παιδείας, άρα οι φάκελοι είναι στο γραφείο της κα Κεραμέως... 
Για να δούμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια: