Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟ

Κονιάκ-κρασί -ούζο στις νταμιτζάνες .... Χαιρετάκης, Φραγκιουδάκης, Κατσικανδαράκης τις κουβαλούν, είχε πολλά "μοντέλα" κάποτε ο Ανυφαντής μιας και για να βγάλεις καλή φωτογραφία με το φιλμ έπρεπε να ήσουν μάστορας... Αυτή ήταν τέχνη κάποτε και όχι σήμερα που τραβάς καμιά 30αρία φώτο με το κινητό ή την μηχανή σου και βρίσκεις την κατάλληλη.
Να τι λέει και ο Ριβέλλης για τους σημερινούς "φωτογράφους"
"Εύχομαι οι φωτογράφοι να σκεφτούν από την αρχή τη σημασία που παίζει η φωτογραφία στη ζωή τους. Αυτό έγινε πλέον αναγκαίο, αφού βομβαρδιζόμαστε από μια παράλογη, άχρηστη και σχεδόν υστερική χρήση της φωτογραφίας στην καθημερινότητα μας. Ας προφυλάξουμε λοιπόν τη φωτογραφία με το να την ανακαλύψουμε ξανά. Δεν αρκεί πλέον να είναι χόμπι. Δεν είναι σωστό να υποκαθιστά την πληροφόρηση, την είδηση και τη σκέψη μας. Δεν μπορεί να γίνεται εργαλείο προβολής δικής μας ή των ιδεών μας. Δεν της αξίζει να χάνεται μέσα στα άχρηστα και αδηφάγα like. Ας δοκιμάσουμε επομένως να της ξαναδώσουμε αξία μετατρέποντάς την, περιορίζοντάς την, επεκτείνοντάς την στο επίπεδο της πνευματικής μας απόλαυσης. Δεν είναι ούτε λίγο, ούτε εύκολο.
Πλάτων Ριβέλλης
Φωτογράφος - Δάσκαλος Φωτογραφίας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: