Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΑΡΓΙΑ Η 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Κλειστά τα σχολεία όλης της χώρας την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019, καθώς η εορτή των Τριών Ιεραρχών αποτελεί αργία για όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι φέτος, βάσει του νέου νόμου, δεν θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις τη συγκεκριμένη ημέρα στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία της χώρας, όπως είχαν γίνει πέρυσι.
Η χρονική διάρκεια αλλά και το περιεχόμενο του εορτασμού στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας καθορίστηκαν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
Κατά την παραμονή της θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ ουσών, αφιερώνεται ένα δίωρο από το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σχετικών με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα. Αν η ημέρα αυτή συμπίπτει με Σάββατο ή αργία, οι ανωτέρω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγουμένη του Σαββάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια: