Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ

"Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 5:30 σήμερα το πρωί κατέστρεψε ολοσχερώς το εργοστάσιο ξυλείας VARXIL στην τοποθεσία Βιγλιά, στην Γραμβούσα του δήμου Κισάμου.
Η φωτιά που εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, λόγω της φύσης των υλικών, καταστρέφοντας ότι υπήρχε μέσα στο εργοστάσιο καθώς και όλο το κτίριο.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από τα Χανιά και τον Κίσαμο καθώς και πυροσβεστικά οχήματα από τους δήμους Χανίων και Βουκολιών. Το εργοστάσιο, στο οποίο εργάζονταν 150 άτομα, ήταν κλειστό λόγω καλοκαιρινών διακοπών για 15 ημέρες και θα άνοιγε πρώτη μέρα σήμερα το πρωί."
Έγραφαν οι εφημερίδες στις 25 Αυγούστου 2008.
Μετά απο 10 χρόνια και κάτι μήνες το εργοστάσιο καθαρίζεται και όπως λένε οι κάτοικοι εκεί γύρω άργησε πάρα πολύ. Ας ελπίσουμε οτι θα γίνει μια καλή επένδυση στην περιοχή που το έχει πολύ ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: